iPhone had bijna Telepod, Mobi of iPad als naam gekregen
Wouter Nijsen

Het had niet veel gescheeld of de iPhone die je nu hebt zou de naam Telepod of Mobi dragen. Dat meldt Ken Segall, ex-directeur van Apple’s marketing, tijdens een presentatie op een Amerikaanse universiteit.

Andere kanshebbers waren Tripod en, hoe verrassend, de iPad. Segall gaf eveneens wat interessante details over de namen.

De iPhone-namen die Apple heeft overwogen

  • TelePod: Volgens Segall overwoog Apple de naam TelePod vanwege de futuristische twist op het woord telefoon (telephone). Het pod-gedeelte in de naam zou gebaseerd zijn op de iPod die toentertijd voor een revolutie in mobiele apparaten zorgde.
  • Mobi: De naam zou volgens Segall zijn afgeleid van het woord mobiel (mobile) en een kortere versie van het woord moeten voorstellen. Daarnaast lijkt Mobi net een naam, wat de iPhone meer karakter en persoonlijkheid kan geven dan enkel een telefoonnummer te zijn.
  • Tripod: Hoewel deze naam enkel een concept was, heeft het wel degelijk impact gehad op de marketing van de huidige iPhone. TriPod staat voor een combinatie van telefoon (phone), iPod en internetcommunicatie (vandaar de drie (tri) in Tripod). Apple kondigde de iPhone aan als een apparaat voor deze drie doeleinden, en welke later door de komst van apps nog veel groter en belangrijker zouden worden.
  • iPad: De iPad kennen we van Apple’s tablets, maar de iPhone had ook deze naam kunnen krijgen. Steve Jobs beweerde enkele jaren geleden dat Apple eigenlijk eerst aan een tablet werkte alvorens de iPhone uit te brengen. Daarom werd de naam iPad ook voor de iPhone overwogen, maar bleek de naam pad toch niet te passen bij het kleine scherm van Apple’s smartphone.

Dat Apple uiteindelijk de naam iPhone heeft gekozen, zullen velen na het zien van deze naamsuggesties waarschijnlijk enorm toejuichen en waarderen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.