iPhone groeit harder dan Android
Redactie

De iPhone lijkt in de Verenigde Staten bezig te zijn met een opmars. Marktonderzoek van Asymco wijst uit dat de verkopen van de iPhone de laatste paar maanden relatief hoger liggen dan die van Android telefoons. Android blijft echter wel marktleider in de VS.

Android nog steeds groter dan iPhone

Hoewel het besturingssysteem van Google nog steeds 59 procent van de markt bezit, lijkt de iPhone de laatste maanden iets dichterbij te komen. De iPhone heeft nu een marktaandeel van 23 procent in de Verenigde Staten.

De opmars van de iPhone is vooral te verklaren door het feit dat Android sinds januari van dit jaar steeds minder groeit. De groei van Google’s besturingssysteem sinds januari 2010 lijkt dus langzaam te verminderen. In de grafiek hieronder is deze verminderde groei waar te nemen.

Meer iPhone’s verkocht door meer aanbod

Een specifieke reden voor deze veranderingen is niet te geven. Wel kan het feit dat de iPhone in Amerika nu door meer aanbieders wordt aangeboden meehelpen. Ook zou het kunnen zijn dat Android gebruikers wachten met een aanschaf van een nieuwe telefoon totdat er weer nieuwe innoverende modellen beschikbaar komen.

Andere deelnemers in de smartphone markt lijken nog steeds niet in staat te zijn zich bij Google en Apple aan te sluiten. De verkopen van RIM’s Blackberry blijven ook de laatste paar maanden afnemen en de Windows Phone lijkt niet enorm aan populariteit te winnen.

Via: AllAboutPhones

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.