Gebruik van iPhones goedgekeurd door het Pentagon
Wouter Nijsen

De iPhone mag vanaf nu gebruikmaken van Amerikaanse militaire netwerken. Andere smartphonefabrikanten, zoals BlackBerry en Samsung, werden al toegelaten tot de beveiligde netwerken van het Pentagon.

Het Pentagon heeft vrijdag toestemming gegeven voor het gebruik van iPhones en iPads die draaien op iOS 6, zo schrijft Bloomberg. BlackBerry-toestellen worden momenteel nog het meest gebruikt in het Amerikaanse ministerie van Defensie, maar hier hoopt Apple natuurlijk verandering in te brengen.

In het Pentagon zitten momenteel circa 470.000 BlackBerry-gebruikers, 41.000 Apple-gebruikers en 8.700 gebruikers van Android, aldus Reuters. Voorheen konden die 41.000 Pentagon-medewerkers met een iPhone hun toestel echter niet voor hun werk gebruiken.

Op 2 mei werden BlackBerry-toestellen met BlackBerry 10 en Samsung-smartphones die gebruikmaken van Android KNOX overigens pas goedgekeurd door het Pentagon. Android KNOX is een beveiligingslaag over het Android-besturingssysteem. Het is niet bekend of Apple zo’n laag aan zijn toestellen gaat aanbrengen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.