‘iPhones kunnen ‘onbreekbaar’ zijn met 1 millimeter dikker glas’

Lars Paijmans
10 mei 2019, 11:13
2 min leestijd
‘iPhones kunnen ‘onbreekbaar’ zijn met 1 millimeter dikker glas’

Het bedrijf dat het glas voor iPhones produceert, beweert dat als deze glasplaat één millimeter dikker mocht zijn, de iPhone zo goed als onverwoestbaar zou zijn.

‘iPhone-glas onbreekbaar met dikker glas

Dave Young, medewerker van glasmaker Corning doet een boekje open tegen Cult of Mac. Als de fabrikant van het glas op de iPhone, weet hij als geen ander hoe de smartphone een stuk steviger gemaakt zou kunnen worden.

Tijdens een demonstratie van de nieuwste versie van Corning’s Gorilla Glass 6 is te zien hoe een glasplaatje van een millimeter dik heel wat kan verduren. Erop slaan, krassen of laten vallen van twee meter hoogte haalt niets uit.

iPhone-glas onbreekbaar

Ijzersterk dus, maar ook te dik voor het designteam van Apple. In de iPhone XS, XS Max en iPhone XR zit nu namelijk glas van zo’n 0,5 millimeter dikte. Daar heeft Young duidelijk zijn twijfels bij, want door het glas een halve millimeter dikker te maken, zou de stevigheid van het toestel flink toenemen.

Volgens Young wordt een toestel op die manier vrijwel onverwoestbaar. Zelfs na een val van twee meter blijft het glas heel en is de kans groter dat er schade aan de binnenkant van het toestel optreedt.

Volgt Apple het advies op?

In de praktijk zou dit betekenen dat een iPhone een millimeter dikker zou worden om gebruik te maken van dit extra stevige glas. Dit komt omdat de nieuwste iPhones zowel aan de voor- als achterkant een glasplaatje hebben. De iPhone XS is nu 7,7 millimeter dik, wat al een halve millimeter dikker is dan zijn voorganger.

Young kon niet zeggen of de iPhone 2019 gebruikmaakt van dit nieuwe Gorilla Glass, al staat Corning nog wel steeds op de lijst met Apple-leveranciers. Het verstevigen van de iPhone door het glas sterker te maken, kan een groot voordeel zijn voor consumenten. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en de kosten om glasschade te repareren lopen al snel in de honderden euro’s.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's