iPhone gevoelig voor diefstal

Redactie
3 november 2011, 11:11
2 min leestijd
iPhone gevoelig voor diefstal

De Amerikaanse kranten hebben er al genoeg aandacht aan besteed, de iPhone is gemakkelijk in gebruik, maar net zo gemakkelijk te stelen.

Laten we eerlijk zijn, de iPhone is een duur stukje technologie waar miljoenen mensen gewoon losjes in de hand mee over straat lopen….

Lees verder na de advertentie.

Gestolen iPhone terugvinden

Uiteraard lopen andere smartphones net zo en kijk op een warme zomerdag naar een terrasje, er liggen gegarandeerd wat toestellen op tafel. Gelukkig is er tegenwoordig een grotere kans om de boeven te pakken!

Mede dankzij de technologie van Apple en Apps van derde partijen wordt het de politie een stuk gemakkelijker gemaakt om de boeven te vangen en het toestel te vinden.

Met gebruik van GPS locatie in de Find My iPhone app van Apple, en apps als iGotYa, welke een foto maakt van de gebruiker wanneer er een verkeerd password ingevoerd wordt, is het een kwestie van geduld tot de politie je toestel terug brengt.

Diefstal van iPhone’s in de praktijk

Het kan ook mis gaan; volgens dit bericht van Pressdemocrat.com heeft de politie van Petaluma, California vorige week Mariah Stafford en haar 44-jarige zoon opgepakt voor het stelen van een iPhone. Door de ingebouwde GPS in de iPhone 4 kon het toestel tot één meter nauwkeurig getraceerd worden naar het huis van de 44 jarige Stephen Sommers.

Stafford werd gearresteerd voor het stelen van de iPhone, en het bezitten van gestolen goederen. Volgens de eigenaresse heeft haar iPhone een waarde van bijna €750,- inclusief accessoires en Apps. De zoon werd gearresteerd voor dezelfde reden, plus drugsbezit en een openstaande boete.

De aanklacht werd ingetrokken toen bleek dat Stafford de telefoon gevonden had in een winkel en niet wist hoe ze hem moest opnemen of de eigenaar terug moest smsen. Ze ging naar haar zoon voor hulp. Hij belde de eigenaresse op en liet een bericht achter. Dit bericht werd als bewijs gebruikt van de eerlijke intenties.

Voorkomen is beter dan genezen

Het wordt dus gelukkig steeds makkelijker om je toestel terug te vinden, maar dit is geen oplossing voor het probleem. Let op wat je met je iPhone doet in het openbaar. Laat hem niet op de bar liggen of iets dergelijks maar berg hem gewoon op in je broekzak of in je tas. Probeer bewust te zijn van het feit dat niet iedereen een iPhone kan betalen, en dat er mensen zijn die bereid zijn om deze op een illegale manier te verkrijgen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen