Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Apple maakt gehoorapparaten toegankelijker met directe iPhone-verbinding

Lars Paijmans
27 juli 2017, 14:16
1 min leestijd
Apple maakt gehoorapparaten toegankelijker met directe iPhone-verbinding

Apple heeft samen met het Australische Cochlear het eerste iPhone-gehoorimplantaat gemaakt dat rechtstreeks met een iOS-apparaat is gekoppeld.

Lees verder na de advertentie.

Apple investeert in Toegankelijkheid

Het bijzondere aan dit nieuwe gehoorimplantaat is dat er geen andere accessoires meer nodig zijn om verbinding te maken met je iPhone, iPad of iPod touch. In tegenstelling tot andere slimme gehoorapparaten, hoef je niet eens een app te downloaden.

Hierdoor kun je met je iPhone het geluid van het gehoorapparaat aanpassen, maar ook het geluid dat bijvoorbeeld op je iPhone wordt afgespeeld via het oortje afspelen. Dit geldt zelfs voor implantaten die chirurgisch zijn geïmplementeerd.

iPhone gehoorimplantaat

Volgens TechCrunch zag Apple gehoorschade als een groot probleem, dus werkte het bedrijf jarenlang aan een softwareplatform voor gehoorapparaten. Hier droeg Cochlear ook aan bij. Dit platform wordt vanaf nu gratis aan de makers van gehoorapparaten beschikbaar gesteld.

“Met iedere iOS-update willen we de iPhone toegankelijker maken”, legt Sarah Herrlinger, senior manager van Apples Toegankelijkheid, uit. Ook vorig jaar bevatte iOS 10 meerdere verbeteringen op dit gebied.

iPhone gehoorimplantaat gebruiksvriendelijker

Dankzij het nieuwe platform is het verbinden met ondersteunende gehoorapparaten gemakkelijker dan ooit. Eenmalig koppel je het apparaat aan je iPhone of iPad via de Toegankelijkheids-instellingen. Vervolgens reageert het oortje net als een setje AirPods of andere bluetooth-koptelefoon.

Zo stel je het volume in met de volumeknoppen op je iPhone en als iemand je belt, hoor je dat rechtstreeks in het oortje. Hoewel Cochlear dus met het eerste iPhone gehoorimplantaat komt, zal het lang niet de laatste zijn.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Techcrunch
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's