Apple maakt met iPhone gekoppelde gehoorapparaten slimmer

Lars Paijmans
7 november 2016, 9:34
1 min leestijd
Apple maakt met iPhone gekoppelde gehoorapparaten slimmer

Met de Toegankelijkheidsfunctie kunnen slechthorenden hun gehoorapparaat aan een iPhone koppelen. Apple heeft deze iPhone gehoorapparaat opties nu uitgebreid, zodat ze niet alleen beter geluid kunnen streamen maar ook hun voordeel kunnen doen met de Live Listen functie.

Lees verder na de advertentie.

iPhone gehoorapparaat functies verder uitgebreid

Met de update voor iPhone gehoorapparaten kunnen telefoongesprekken gestreamd worden, inclusief FaceTime-gesprekken, films en andere audio. Hier heb je dus geen extra apparaatje meer voor nodig, zolang het gehoorapparaat de iOS 10 iPhone ondersteunt kun je er audio naar verzenden. Daarnaast kun je de accuduur en uitgebreide instellingen nu vanaf je iPhone regelen.

Een stuk interessanter zijn de manieren waarop geolocatie wordt gebruikt. Omdat je iPhone weet waar je bent, kunnen de instellingen van het gehoorapparaat automatisch worden aangepast aan je omgeving. Loop je bijvoorbeeld een Starbucks in, dan weet je iPhone dat het geluid anders afgestemd moet worden dan dat je door een bos loopt.

De nieuwe Live Listen-functie doet zijn voordeel met de ingebouwde microfoon van de iPhone. Aan de hand van het geluid dat je iPhone oppikt, kunnen gesprekken worden versterkt in drukke omgevingen. Zo heb je in plaats van alleen een microfoon in je gehoorapparaat nog een extra bron om geluid op te pikken. In bovenstaande video kun je zien hoe dit in zijn werk gaat.

Find My Hearing Aid

Als handige extra ondersteunen de gehoorapparaten nu ook ‘Find My Hearing Aid’, een functie die net zo werkt als Find My iPhone. Voor deze nieuwe functies zou Apple inspiratie putten uit de AirPods. De eerste keer dat Apple ondersteuning introduceerde voor gehoorapparaten was met iOS 7 op de iPhone 4S.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen