Een student die in een iPhone-fabriek werkte, speelt open kaart over de extreme beveiligingsmaatregelen van Apple. Zo wordt een nieuwe iPhone geheim gehouden.
Lees verder na de advertentie.
Hoe Apple de iPhone geheim houdt
In de ideale wereld van Apple verrast het bedrijf ons ieder jaar in september met een nieuwe iPhone. Als je iPhoned leest, weet je echter dat de nieuwe toestellen al maanden voor de onthulling her en der uitlekken. Toch blijft Apple dapper proberen om nieuwe functies en het design van toekomstige producten zo lang mogelijk geheim te houden. En daar gaan ze best ver in.
Dat vertelt Dejian Zeng, een student die in de zomer in een Pegatron-fabriek gewerkt heeft. Daar zag hij hoe Apple alles op alles zette om de nieuwe iPhone geheim te houden. Destijds ging het om de iPhone 7, maar de kans is groot dat Apple momenteel hetzelfde doet voor de iPhone 8.
Zo kiest Apple een select groepje van het personeel uit dat aan de nieuwe iPhone mag werken. Bij deze selectie kijkt Apple heel nauwkeurig of alleen ‘de juiste medewerkers’ toegelaten worden. Vervolgens moet het personeel iedere keer als ze de werkvloer betreden een pasje gebruiken en wordt hun gezicht gescand. Alle elektronische apparatuur moet vooraf afgegeven worden, wat door metaaldetectors extra wordt gecontroleerd.
Kleinere teams, kleinere projecten
“Senior-medewerkers mochten hun telefoons wel bij zich houden”, legt Zeng uit. Deze werden wel gecontroleerd, voor het geval iemand een productiemodel wilde verstoppen in een iPhone-hoesje. Daarom vragen beveiligers regelmatig of je het scherm van je telefoon even kunt activeren. “Dit maakt het lastiger om een nep-telefoon mee te nemen en met een nieuwe iPhone naar buiten te lopen.” Mochten werknemers toch een foto proberen te maken op de werkvloer, dan wordt direct de politie gebeld volgens Zeng.
Lees ook: Zo ver ging Apple om de eerste iPhone geheim te houden
Naast deze beveiligingsmaatregelen deelt Apple de productie ook in verschillende fases op. Zo is het lastig voor een persoon om een compleet beeld te krijgen van het uiteindelijke product. Een subteam werkt bijvoorbeeld alleen aan de achterkant van het toestel, terwijl een ander groepje met de camera bezig is. “Zo wisten we wel dat de iPhone 7 geen koptelefoonaansluiting kreeg en de iPhone 7 Plus een dubbele camera had.”
Lees het laatste nieuws over Apple
- De beste iPhone 15 Pro (Max) hoesjes met MagSafe (ADV) (2-10)
- Apple wil streamingrechten Formule 1 kopen (en dat is goed nieuws) (2-10)
- Nog een iPhone 15-probleem: stof tussen glas en cameralens (2-10)
- Oververhitting bij de iPhone 15 Pro (Max): zo lost Apple het probleem op (2-10)
- iPhone 15 Pro Max wordt véél te heet (iPhone-nieuws #39) (30-9)