iPhone-gebruikster kon met andere iMessage-gesprekken meekijken

Wouter Nijsen
29 mei 2013, 8:40
1 min leestijd
iPhone-gebruikster kon met andere iMessage-gesprekken meekijken

Een iPhone-bezitster uit Amterdam kreeg ongewild steeds meer onbekende telefoonnummers in haar Berichten-app. Hierdoor kon zij allerlei iMessage-gesprekken volgen, over onderwerpen als pincodes tot bh-maten.

Lees verder na de advertentie.

Dit meldt het NRC maandagavond, dat het voorval enige tijd heeft onderzocht en daarvoor contact heeft opgenomen met Apple, T-Mobile en de politie. Een verklaring bleef echter uit. iMessage is Apples eigen berichtendienst via het internet, en werkt alleen tussen gebruikers van Apple-producten.

De Amsterdamse mevrouw deed zelf niets om aan de telefoonnummers en gesprekken van anderen te komen. iMessage bleef simpelweg willekeurige telefoonnummers toevoegen aan haar account, en liet de persoonlijke gesprekken tussen die nummers vervolgens zien.

Omdat Apple noch T-Mobile iets kunnen zeggen over het voorval, is het nog onduidelijk of het om een eenmalige bug gaat of een lek dat veel vaker voorkomt. De Amsterdamse mevrouw wist het probleem te verhelpen door haar telefoon en iMessage-account volledig te resetten.

Categorie: Apps
Thema: iMessage

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen