Onderzoek: Nederlandse jongeren kiezen steeds vaker voor iPhones

Lars Paijmans
19 februari 2018, 10:38
1 min leestijd

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat jongeren de afgelopen twee jaar steeds vaker voor een iPhone kiezen. Ondertussen verliest grote concurrent Samsung terrein.

iPhone gebruik jongeren in twee jaar fors gestegen

Het onderzoek van Telecompaper schrijft dat jongeren met een leeftijd tussen de 12 en 20 jaar vaker met een iPhone op zak lopen dan ooit tevoren. In twee jaar tijd steeg het aantal jonge iPhone-gebruikers met 8 procent. Zo had maar liefst 52 procent van alle jongeren tussen de 12 en 20 jaar in het vierde kwartaal van 2017, een iPhone.

iPhone gebruik jongeren

Dat is een flinke stijging ten opzichte van de 44 procent die de iPhone in dezelfde periode van 2016 scoorde. Ook onder twintigers nam het gebruik van de iPhone toe. In twee jaar tijd steeg het aantal gebruikers met 7 procent, met een percentage van 41 procent gebruikers in het vierde kwartaal van 2017.

Ondertussen neemt het aantal Samsung-gebruikers sterk af. In de categorie jongeren tussen 12 en 20 verloor het bedrijf ruim 7 procent, en ook in de categorie twintigers moest er 7 procent worden ingeleverd. Ook HTC, LG en Sony gaan er op achteruit.

Hoge iPhone-prijs schrikt niet af

Telecompaper noemt de uitslag van de test opmerkelijk, omdat de hoge aanschafprijs van de iPhone jongeren blijkbaar niet in de weg zit. Bovendien kiest deze jongere doelgroep niet voor een oude iPhone, maar lopen ze vaak met het nieuwste model rond. Zo bleek eind 2017 dat 28 procent van de jongeren een iPhone 7 had en 26 procent een iPhone 6S.

In 79 tot 81 procent van de gevallen kiezen Nederlandse jongeren ervoor om een nieuwe iPhone te kopen. Eén op de vijf iPhones is tweedehands en bijvoorbeeld overgenomen van een familielid. Het overige deel heeft een refurbished iPhone gekocht of zelfstandig tweedehands aangeschaft.

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe iPhone of refurbished iPhone? Bekijk dan onze uitgebreide prijsvergelijker.

Bron: telecompaper
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen