‘iPhone met gebogen scherm volgend jaar in nieuw premium-model’

Rutger Otto
23 augustus 2016, 10:22
2 min leestijd
‘iPhone met gebogen scherm volgend jaar in nieuw premium-model’

Apple brengt mogelijk niet twee, maar drie nieuwe iPhones uit in 2017. Daarvan krijgt mogelijk één een scherm dat gebogen over de schermranden doorloopt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone gebogen scherm

Geruchten over een derde model, naast de 4,7-inch en de 5,5-inch versie gaan al een tijdje. De Japanse krant Nikkei schrijft nu dat het derde toestel mogelijk 5,5-inch of groter wordt. Het scherm moet voorzien zijn van een OLED-display dat iets gebogen tot in de randen doorloopt, net als de Galaxy S7 Edge. De andere 2017-modellen zouden dit scherm niet krijgen, maar het gewoon met een LCD-display doen.

Volgens het bericht wil Apple voor het toestel gebruikmaken van displays die door Samsung worden gemaakt. Ook daarover lazen we al eerder geruchten. Met Samsung als leverancier zou Apple het echter nog niet redden om alle toestellen van OLED te voorzien, daarom kiest het bedrijf waarschijnlijk voor om alleen de duurste telefoons van zo’n display te voorzien.

iphone gebogen scherm

OLED-scherm volgend jaar

OLED is niet alleen geschikt voor flexibelere schermen, maar brengt meer voordelen met zich mee. Denk aan verbeterd contrast, snellere reactietijd, een betere kijkhoek en efficiëntie in gebruik. De bekende analist Ming-Chi Kuo meldde eerder al dat Apple mogelijk een 5,8-inch iPhone op de markt gaat brengen in 2017 met glazen behuizing en AMOLED-display. De analist meldde voorzichtig dat, als de productie het aankan, ook het Plus-model van de 2017-iPhone van een OLED-scherm voorzien zou worden.

5,8-inch zou overigens logisch zijn qua schermformaat, omdat het scherm doorloopt in de randen. Dat resulteert volgens MacRumors in 7,25mm aan extra scherm aan beide kanten. Het toestel zou er niet groter door worden dan de iPhone 6S Plus.

iPhone 7 geruchten

Geruchten deden de ronde dat Apple dit jaar al drie modellen zou willen uitbrengen, maar die plannen werden geschrapt. Mogelijk krijgt de iPhone 7 Plus dit jaar een dubbele camera, het derde toestel (dat er niet meer komt) zou een enkele camera bieden.

Waar de iPhone 7 mogelijk geen heel grote vernieuwingen zal brengen ten opzichte van de iPhone 6S, gaat de iPhone die in 2017 uitkomt dat mogelijk wel doen, met mogelijk een compleet nieuwe (glazen) behuizing. Volgend jaar is het tien jaar geleden dat Apple zijn eerste iPhone op de markt bracht.

Lees meer over de iPhone 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu