‘Apple voorziet volgende iPhone van gebogen OLED-scherm’

Rutger Otto
28 februari 2017, 10:38
2 min leestijd
‘Apple voorziet volgende iPhone van gebogen OLED-scherm’

Het lijkt er steeds meer op dat de iPhone dit jaar een OLED-scherm krijgt dat doorloopt in de randen. Samsung zal de displays gaan leveren.

Lees verder na de advertentie.

iPhone gebogen scherm

De geruchten gaan al een tijdje, maar nu brengt ook het doorgaans heel betrouwbare Wall Street Journal het nieuws dat Apple dit jaar met een iPhone met OLED-scherm komt. Verschillende anonieme bronnen hebben verteld dat Apple een flexibel display voor één van de nieuwe iPhones in 2017 gebruikt. De onderdelen zouden inmiddels zijn besteld bij rivaal Samsung. De Zuid-Koreaanse fabrikant is momenteel de enige die dit soort schermen op grote schaal kan produceren.

Apple heeft de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar OLED-schermen, schrijft WSJ. Ook vroeg het bedrijf bij producenten om prototypes. Volgens mensen die bekend zijn met Apples plannen heeft het bedrijf besloten om de technologie dit jaar te omarmen. Het meest waarschijnlijk is dat dit jaar één van de nieuwe iPhones een OLED-scherm krijgt. Dat zal de iPhone 8 of iPhone X zijn, die naast de iPhone 7S en iPhone 7S Plus op de markt moet komen.

Apple komt dit jaar mogelijk met een derde toestel om het tienjarige bestaan van de iPhone te vieren. Alleen dit toestel krijgt naar verwachting een nieuw design en OLED-scherm. Mogelijk verdwijnt de Lightning-ingang voor een USB-C-aansluiting.

iPhone 8

Voordelen van OLED

OLED is een stuk duurder om te maken (wat je waarschijnlijk in de prijs van het toestel terugziet), maar het brengt wel voordelen met zich mee. Zo’n scherm toont bijvoorbeeld betere kleuren en contrasten. Zwart oogt op OLED helemaal zwart, omdat de pixels uitgeschakeld worden. Verder is OLED tijdens de productie flexibel, waardoor een scherm kan meebuigen in de schermranden. Apple en Samsung wilden beiden niet ingaan op de geruchten.

iPhone 8 geruchten

Over de nieuwe iPhone gaan al maanden geruchten. Toch zullen we waarschijnlijk nog tot september moeten wachten voordat Apple zijn nieuwe telefoons aankondigt. De komende tijd zullen waarschijnlijk onderdelen online uitlekken vanuit het productieproces.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 8

Bron: WSJ
Categorie: Geruchten
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen