Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Dit moet je weten over de iPhone-games die je kinderen spelen

Erwin Vogelaar
30 april 2018, 14:56
4 min leestijd
Dit moet je weten over de iPhone-games die je kinderen spelen

Het niet niet altijd makkelijk om te snappen wat voor iPhone-games je kinderen spelen. Wat gebeurt er als ze Minecraft, Fortnite of andere populaire games opstarten? We leggen de populairste spellen uit.

Lees verder na de advertentie.

Welke iPhone-games kinderen spelen

Kinderen besteden veel tijd achter het scherm van hun smartphone. Een groot deel van deze tijd gaat waarschijnlijk naar het spelen van games. Maar wat doen ze daar nou eigenlijk, en is dat wel geschikt?

Veel iPhone-games komen en gaan weer. Wat op het ene moment populair is, kan een week later weer nauwelijks gespeeld worden. Toch zijn er enkele titels die duidelijk boven de andere games uitsteken en populair blijven. Die games lichten we er uit. Met Minecraft, Fortnite, Clash Royale en PUBG Mobile.

Lees ook: 4 tips om je iPhone en iPad kindvriendelijk te maken

Fortnite

Fortnite is de grootste game van het moment en dat lijkt voorlopig niet te veranderen. In deze game springen honderd spelers uit een vliegende bus om te landen op een eiland. Het speelveld op dit eiland wordt steeds kleiner, waardoor de spelers steeds dichterbij elkaar komen. Uiteindelijk moet er één speler overblijven, wat gebeurt door elkaar neer te schieten.

Fortnite is geen realistische game. De game maakt gebruik van een speelse stijl en er is bijvoorbeeld geen bloed te zien bij het schieten. Wel is het gewelddadig en daarom heeft de game een leeftijdskeuring van 12+ in de App Store. De game is dus geschikt voor kinderen van twaalf jaar en ouder.

iphone-games kinderen

Hoewel de game gratis is, worden spelers wel gemotiveerd om geld uit te geven. Met geld wordt de valuta van de game aangeschaft, genaamd V-Bucks. Deze valuta is van 10,99 euro tot 109,99 euro te koop. Met V-Bucks zijn onder andere pakjes en dansjes te koop. Deze dingen kunnen kinderen bij andere spelers zien en vervolgens zelf willen.

In de game kunnen spelers ook teams vormen. Dat kan eventueel helpen om te leren samenwerken. Als team is het doel om samen als laatste over te blijven.

PUBG Mobile

PUBG Mobile (vaak uitgesproken als pub-djie) is vergelijkbaar met Fortnite, maar dan een stuk serieuzer en volwassener. Hierdoor spelen sommige kinderen of jongeren juist deze game, omdat het als stoerder wordt gezien.

Hoewel het spelprincipe vergelijkbaar is met Fortnite, is PUBG Mobile een stuk realistischer. De wapens komen uit de echte wereld en de game toont bloed als spelers worden geraakt. PUBG Mobile heeft in de App Store een leeftijdskeuring van 17+. Dat betekent dat de game geschikt is voor spelers die 17 jaar of ouder zijn.

iphone-games kinderen

In deze game kunnen spelers lootboxes kopen. Deze lootboxes bevatten willekeurige cosmetische voorwerpen, zoals een broek of bril. Deze willekeur motiveert spelers om vaak een aankoop te doen om uiteindelijk een gewild voorwerp te krijgen.

Minecraft

Minecraft wordt van deze games al het langst gespeeld en is nog steeds populair. In deze game stappen spelers in een fantasierijke blokkenwereld. De focus in deze wereld ligt op bouwen. Spelers kunnen met allerlei verschillende objecten een huisje of zelfs enorme kunstwerken maken. Minecraft wordt door het leerzame en creatieve karakter vaak op scholen gebruikt.

In de game wordt het dag en nacht. In de nacht verschijnen er monsters zoals zombies die verslagen kunnen worden. Dat wordt echter wel simplistisch in beeld gebracht. Als kinderen alleen spelen is Minecraft verder een veilige game. In de multiplayer, dus samen met andere spelers, is dat een ander verhaal. Het is namelijk niet te voorspellen wat andere spelers doen of zeggen. Er bestaan wel kindvriendelijke servers met strikte regels over taalgebruik.

iphone-games kinderen

Minecraft heeft een uitgebreide marktplaats waar echt geld uitgegeven kan worden. Bijvoorbeeld om het uiterlijk voor personages en voorwerpen te veranderen.

Clash Royale

Clash Royale heeft de afgelopen periode ingeleverd in populariteit, maar wordt nog steeds veel gespeeld. In Clash Royale plaatsen spelers wezens of magische spreuken op een kaart, om zo te strijden tegen de tegenstander. Het doel van elk korte potje is om de toren van de tegenstander te vernietigen. Hoewel dit gewelddadig klinkt, is het een vrij onschuldig spel dat voornamelijk om strategisch nadenken gaat. Denk aan een soort moderne en simpele versie van schaken.

Clash Royale is wel een game die spelers constant motiveert om echt geld uit te geven. Een doel in de game is om een serie potjes achter elkaar te winnen. Dat wordt steeds moeilijker gemaakt en om sterker te worden moet of regelmatig worden gespeeld, of geld uitgegeven worden. Betalen is niet nodig, maar de game kan erg frustrerend zijn voor hen die er geen geld in stoppen.

iphone-games kinderen

In-app aankopen uitschakelen

Wist je dat het mogelijk is om in-app aankopen op een iPhone of iPad compleet uit te schakelen? Of dat je kunt instellen dat games met een te hoge leeftijdskeuring niet gedownload kunnen worden? Wij leggen dit en andere handige tips voor het smartphonegebruik van je kinderen uit: zo stel je ouderlijk inzicht in op een iPhone.

Lees het laatste nieuws over het thema: gezin

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu