‘Zo verandert Nintendo je iPhone in een Game Boy’

Michel van 't Klaphek
6 oktober 2018, 13:17
1 min leestijd
‘Zo verandert Nintendo je iPhone in een Game Boy’

Goed nieuws voor Game Boy-liefhebbers met een iPhone. Nintendo heeft een patent aangevraagd voor een hoesje dat je Apple-telefoon verandert in een handzame console.

Lees verder na de advertentie.

iPhone Game Boy-hoesje op komst

Het flipcase-hoesje heeft twee zijden: aan de voorkant zitten knoppen die op het scherm van je iPhone komen te liggen. Hierdoor is het aannemelijk dat je spellen bedient door middel van het touchscreen. De knoppen reageren ook als je handschoenen aan hebt.

iPhone-Game-Boy-hoesje

Verder heeft het hoesje een transparant raam in de vorm van een Game Boy-scherm, waarin je de spellen speelt. De achterkant beschikt over openingen voor de camera en flitser. Ook kun je de iPhone nog steeds opladen via de Lightning-poort. Jammer genoeg toont het patent geen afmetingen. Hierdoor weten we niet zeker met welke iPhone je het Game Boy-hoesje kunt gebruiken.

Het patent werd ingediend in maart 2018, maar is nu pas ontdekt. Het is overigens niet duidelijk hoe het hoesje precies werkt. Zo is het mogelijk dat je iPhone automatisch een emulator opstart zodra je het hoesje aansluit. Via zo’n app kun je retro-games spelen.

Word niet te enthousiast

Een andere optie is dat het hoesje een eigen opslag heeft met spelletjes. In dit geval wordt de iPhone enkel gebruikt voor zijn touchscreen. Houd er overigens rekening mee dat een patentaanvraag niet betekent dat het product er ook daadwerkelijk komt. Dit is namelijk vaker niet, dan wel het geval.

Wil je niet wachten op de eventuele komt van een iPhone Game Boy-hoes? Dan kun je bijvoorbeeld aan de slag met een case van Wanle. Deze is beschikbaar voor de iPhone 6 tot en met iPhone X en klik je op de achterkant van je smartphone. Het hoesje beschikt over een eigen opslag met enkele games.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen