iPhone gaat misschien opladen via oordopjes

Redactie
5 augustus 2011, 14:30
1 min leestijd
iPhone gaat misschien opladen via oordopjes

Apple heeft onlangs een patent-aanvraag ingediend waarbij een bijzondere technologie wordt beschreven. Apple heeft namelijk patent aangevraagd op een techniek die het mogelijk maakt om een iPhone op te laden via oordopjes. Je oordopjes gaan niet in het stopcontact, maar geleiden stroom van een speciale ‘oplaadtoren’.

Magnetisch veld

Je wikkelt de oordopjes om de staaf en die creëert een magnetisch veld waardoor er elektriciteit ontstaat die de snoer van de oordopjes kan geleiden. Je iPhone wordt dan opgeladen, onder voorwaarde dat je oordopjes in je iPhone zijn gestoken. Ook is er toch nog energie nodig om het magnetisch veld te creëren, dus je moet in de buurt van een stopcontact zijn.

Lees verder na de advertentie.

Akoestische oplader

Een andere manier om je iPhone via je oordopjes op te laden is de akoestische oplader, Apple heeft daar ook een patent op aangevraagd. Deze techniek maakt geen gebruik van een magnetisch veld, maar van akoestische trillingen. Deze trillingen worden doorgegeven aan het metalen gedeelte van je oordopjes (het roostertje) waarna de trillingen aankomen in de speaker onder het desbetreffende roostertje. Deze speaker zet de trillingen om naar energie (weerstand) die weer naar de iPhone wordt geleid via de binnenkant van de snoer.

Best een interessante patent-aanvraag, als het over een paar jaar daadwerkelijk wordt gebruikt scheelt het veel gedoe met opladers. Maar dan moet je wel niet je oordopjes kwijtraken…

Via: Patently Apple

Categorie: Geruchten
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen