De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Apple overweegt nieuw lcd-display in plaats van oled voor 2018 iPhones’

Lars Paijmans
28 september 2017, 13:31
2 min leestijd
‘Apple overweegt nieuw lcd-display in plaats van oled voor 2018 iPhones’

Omdat de iPhone X een oled-scherm heeft, lijkt Apple volledig over te stappen op deze nieuwe schermtechniek. Toch onderzoekt het bedrijf nu toch een nieuwe vorm van lcd-schermen voor de iPhones van volgend jaar.

Lees verder na de advertentie.

iPhone Full Active-lcd in 2018?

Hoewel Apple de iPhone X nog uit moet brengen, is het bedrijf ongetwijfeld al bezig met zijn opvolger. Dat er vandaag al een gerucht verschijnt over de iPhones van volgend jaar, past dus mooi in dat schema.

The Wall Street Journal schrijft vandaag op basis van ingewijden dat Apple mogelijk afstapt van oled-schermen. In plaats daarvan zou Apple zijn zinnen gezet hebben op ‘Full Active-lcd-schermen’, een nieuwe versie van de bekende lcd-displays die al jaren voor iPhones gebruikt worden.

Mi Mix 2

Deze nieuwe techniek zou dezelfde voordelen van een oled-scherm hebben, tegen een lagere prijs. Zo is het contrast hoger, zijn kleuren helderder en zwarttinten dieper dan huidige lcd-panelen.

De schermranden kunnen bovendien enorm dun gemaakt worden. Dat is geen overbodige luxe, aangezien toekomstige iPhones hoogstwaarschijnlijk het ontwerp van de iPhone X over zullen nemen.

Deze nieuwe lcd-schermen hebben in theorie een schermrand van 0,5mm nodig, wat in het geval van de iPhone X al klein genoeg zou zijn. Hoe dit nieuwe scherm er precies uit komt te zien op een toekomstige iPhone weten we niet, maar we kunnen wel naar concurrent Xiaomi kijken. Het Mi Mix 2-toestel van deze partij gebruikt namelijk al dit Full Active-lcd-display. Dat zie je ook direct aan de flinterdunne schermranden aan de zij- en bovenkanten.

Te afhankelijk van Samsung

Mocht Apple over willen stappen op dit scherm, dan is de kans groot dat Japan Display de leverancier wordt. Als we de geruchten mogen geloven, heeft Apple in ieder geval alle reden om naar een alternatief voor oled te kijken. De productie van de iPhone X liep door de moeizame voorraden en het produceren ervan heel wat vertraging op. En omdat Samsung momenteel de enige oled-leverancier voor Apple is, is het bedrijf ineens enorm afhankelijk van een van zijn grootste concurrenten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen