‘Toekomstige iPhone krijgt onzichtbare frontcamera met flitser’

Gijs Ettes
7 augustus 2014, 16:58
1 min leestijd
‘Toekomstige iPhone krijgt onzichtbare frontcamera met flitser’

Uit een nieuw Apple-patent blijkt dat Apple mogelijk toekomstige iPhones gaat voorzien van een frontcamera en een flitser die zijn weggewerkt achter de grille van de telefoonspeaker.

Lees verder na de advertentie.

iPhone frontcamera

De iPhone zou daarmee een nog minimalistischer design kunnen krijgen met een frontcamera die op het eerste gezicht onzichtbaar is. Het patent beschrijft een camera en een bijbehorende flitser die weggewerkt worden onder de speakergrille die bijvoorbeeld op iPhones is te vinden.

Momenteel is de iPhone frontcamera, die gebruikt kan worden voor selfies of het voeren van telefoongesprekken via FaceTime, nog prominent aanwezig aan de voorzijde van het toestel. Bovendien ontbreekt een flitser, waardoor je in het donker alleen met de camera aan de achterzijde kunt fotograferen.

Dat de iPhone 6 wordt voorzien van een onzichtbare frontcamera of zelfs een flitser lijkt ons niet aannemelijk. Op de uitgelekte beelden van het toestel die de afgelopen maanden de revue zijn gepasseerd, waren de camera en lichtsensor immers altijd zichtbaar. Een iPhone met een flitser aan de voorzijde hebben we nog niet eerder gezien.

Lees meer over de iPhone 6

Geruchten gaan dat Apple op dinsdag 9 september, na maanden van geruchten, eindelijk de iPhone 6 gaat onthullen. De datum lijkt logisch, want want vorig jaar werd de iPhone 5S op dinsdag 10 september geïntroduceerd en het jaar daarvoor deed Apple op woensdag 12 september de iPhone 5 uit de doeken. Hieronder lees je het laatste nieuws met betrekking tot het aankomende Apple-toestel.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu