De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Gerucht: ‘Nieuwe iPhone krijgt flink verbeterde Force Touch’

Rutger Otto
3 april 2015, 9:20
1 min leestijd
Gerucht: ‘Nieuwe iPhone krijgt flink verbeterde Force Touch’

Apple zou er dit jaar voor kunnen kiezen om de nieuwe iPhone geen iPhone 6S maar iPhone 7 te noemen. De vernieuwde Force Touch in het toestel zou zo’n grote verandering zijn dat een naamsverandering gepast is.

Lees verder na de advertentie.

iPhone Force Touch

Dat zegt althans de goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. Geruchten over Force Touch in de nieuwe iPhone gaan al langer. De toevoeging zou logisch zijn, want ook Apple-producten als de nieuwe MacBook en de Apple Watch worden van Force Touch voorzien.

Volgens Kuo is de iPhone Force Touch ‘de grootste verandering tot nu toe in de interface’ van het toestel. De verandering zou zelfs zo groot zijn dat Apple ervoor kan kiezen om de nieuwe smartphone iPhone 7 te noemen in plaats van iPhone 6S. “We denken dat de iPhone Force Touch sensor niet echt de druk van de vinger registreert”, zegt Kuo. “In plaats daarvan kijkt het naar de omvang van de vingerafdruk op het scherm om te bepalen hoe groot de druk is.”

iphone 6s touch

De Force Touch-sensor zou onder de backlight van het scherm komen. Daarmee zou er ruimte bespaard worden in het toestel en werkt het beter een lcd-display.

Geen 4-inch iPhone

De analist zei ook nog iets over de afmeting van de nieuwe iPhones. De geruchten gaan al tijden dat Apple ook weer met een 4-inch toestel zou komen, maar volgens Kuo gebeurt dat in elk geval niet dit jaar. Als het aan hem ligt komen er wederom versies van 4,7- en 5,5-inch op de markt.

De nieuwe iPhone – of hij nu iPhone 6S of iPhone 7 gaat heten – wordt traditiegetrouw in september aangekondigd. Bij uitkomst van het nieuwe toestel zal waarschijnlijk ook iOS 9 beschikbaar zijn.

Lees meer over de iPhone 6S

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen