iPhone firmware 3.0: Push notification komt ook beschikbaar
Redactie

Al sinds de lancering van firmware 2.0 zegt Apple dat de push notification ‘binnenkort’ beschikbaar komt, maar tot vandaag is daar niets van gekomen. Op de keynote van vandaag heeft Apple verteld dat de service klaar is voor gebruik, en zal worden ingebouwd in firmware 3.0 die deze zomer beschikbaar zal komen.

Wat is push notification?

Push Notification kun je vergeleiken met achtergrondprocessen: Deze laten applicaties op de achtergrond doorwerken zodat je nog wel alle nieuwe meldingen (bijv. nieuwe msn berichten) blijft ontvangen. Apple pakt het alleen iets anders aan: Zij staan geen achtergrondprocessen toe, maar maken een mogelijkheid om berichten via een ‘grote wolk’ door te sturen naar je iPhone.

Vanaf aankomende zomer zullen we dus de mogelijkheid krijgen om in IM-, Twitter-, mail-, en andere applicatie gebruik te maken van deze service. Zodat wij ook als we de applicatie afsluiten nog berichten blijven ontvangen. Dit alles is natuurlijk op voorwaarde dat de ontwikkelaar van de applicatie de push notification heeft ingebouwd in zijn applicatie.

De nieuwe firmware met onder andere de push notification zal deze zomer gratis te downloaden zijn. Vanaf morgen zal er een beta-versie verspreid worden over de ontwikkelaars.

Al het nieuws over iPhone firmware 3.0 op iPhoned.nl!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.