iPhone firmware 3.0: Eindelijk copy en paste
Redactie

In firmware 3.0, die deze zomer beschikbaar zal komen, zal het voor het eerst in de iPhone geschiedenis mogelijk worden om te knippen, kopiëren, en plakken. Dit heeft Apple bekend gemaakt op de keynote vandaag. Het knippen, kopiëren, en plakken zal in alle applicaties gebruikt kunnen gaan worden. Ook komt de code voor de functies beschikbaar voor ontwikkelaars, zodat zij knippen, kopiëren, en plakken ook kunnen laten werken in de applicaties die zij aanbieden in de App Store.

Sinds de lancering van de eerste generatie iPhone wordt er al gespeculeerd over de mogelijkheid tot kopiëren en plakken. Maar het zou  nog anderhalf jaar duren voordat Apple eindelijk naar het commetaar heeft geluisterd.

Hoe werkt copy en paste op de iPhone

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe iets gekopiëerd of geplakt moet gaan worden, wel zijn er een aantal dingen duidelijk geworden:

  • Je kunt tekst selecteren door te dubbel tappen en vervolgens te sliden
  • Er verschijnen na deze actie drie knoppen bij de tekst: Kopiëren, plakken, en knippen

Hoe je vervolgens iets kunt plakken in een andere applicatie is nog niet bekend.

De nieuwe firmware met onder andere de mogelijkheid tot kopiëren, plakken, en knippen zal deze zomer gratis te downloaden zijn. Vanaf morgen zal er een beta-versie verspreid worden over de ontwikkelaars.

Al het nieuws over iPhone firmware 3.0 op iPhoned.nl!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.