iPhone firmware 3.0: in-app purchases
Redactie

Firmware 3.0 heeft verschilde revolutionaire functies, waarvan één functie ‘in-app purchases’ is. Met deze functie kan je binnen een applicatie dingen aanschaffen, zoals bijvoorbeeld meubels voor een virtueel-huis, of een extra wapen voor een schietspel.

De eerste toepassingen zijn tijdens het event van gisteren gedemonstreerd. Verschillende game-ontwikkelaars hebben al een demo van hun spel gemaakt met deze functie.

Tijdens de keynote kwam bijvoorbeeld even iemand van EA op het podium. Deze man liet een demo zien van de sims 3 voor de iPhone. In de game kan je extra meubels kopen voor je huis, naast de meubels die standaard aanwezig zijn natuurlijk. Een extra meubel kost je eenmalig 79 cent.

Potentiële in-app purchase applicatie

Het eerste waaraan ik moest denken toen ik van deze functie hoorde, was de iMob-applicatie. Het extra punten kopen zal hierdoor een stuk makkelijker gaan, want nu gaat dat nog via punten-applicaties in de App Store, maar als firmware 3.0 beschikbaar komt zal er waarschijnlijk een update verschijnen waarbij het mogelijk wordt om respect-punten binnen de applicatie aan te schaffen.

Al het nieuws over iPhone firmware 3.0 op iPhoned.nl!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.