iPhone-event: wat staat ons te wachten?
Redactie

Over enkele uren gaat Tim Cook een nieuwe iPhone (of twee) aankondigen. Mede vanwege de massa geruchten en dat het event ‘Let’s talk iPhone’ heet lijkt het erop dat de keynote alleen over de iPhone gaat. Wij kunnen ons niet voorstellen dat Apple anderhalf uur over de iPhone gaat praten dus er staat ons meer te wachten. Maar wat eigenlijk?

iPhone 5

We mogen er nu wel zeker van zijn dat we vanavond de iPhone 5 te zien krijgen. Deze zal ongetwijfeld Apple’s A5-processor krijgen en een betere camera. Killer-features zijn er eigenlijk niet te bedenken. Bij andere iPhone’s gingen de geruchten over de nieuwe features die er zouden komen, maar bij de iPhone 5 hebben we niets anders gezien dan voorspellingen voor de datum.

iPhone 4S

De kans bestaat ook dat Apple naast de iPhone 5 nóg een iPhone gaat aankondigen: de iPhone 4S. Dit zou dan een verbeterde versie van de iPhone 4 moeten worden. Verbeteringen alleen onder de motorkap: snellere processor, beter camera, mooiere graphics, etcetera. Volgens de laatste geruchten krijgt het toestel ook een speciale GPS-functie.

iOS 5

Afgelopen juni, tijdens het WWDC, heeft ,Apple’s Senior Vice President of iOS Software, Scott Forstall ons een sneak peak gegeven van wat er in iOS 5 zit. Dit waren mooie functies zoals het verbeterde notificatiesysteem, Reminders en iMessage. Waarschijnlijk gaat diezelfde Forstall vanavond uitgebreider vertellen over het vijfde mobiele besturingssysteem van Apple. Binnen enkele weken zal hij te downloaden zijn.

iPod’s

Ieder jaar wordt er in juni een nieuwe lijn iPod’s geïntroduceerd. Vorig jaar werd de iPod classic al overgeslagen en waarschijnlijk zal ook de shuffle het dit jaar moeten ontgelden. Aangezien het event (en dus de geruchten) in het teken staan van de iPhone zijn hier weinig geruchten over geweest. De kans bestaat erg goed dat Apple de iPod touch qua processor gaat upgraden naar de A5 en dat de opslagcapaciteit verhoogd wordt.

Om 19:00 trapt Tim Cook af.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.