iPhone-event: Wat kunnen we verwachten?

Nog zo’n negen uur is het wachten totdat Tim Cook het podium van het Yerba Buena Center in San Francisco onder luid gejuich opstapt en begint aan de keynote waarin naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe iPhone aangekondigd gaat worden. Daar kan inmiddels al wel een fles wijn op gewed worden, maar wat houdt die nieuwe iPhone eigenlijk in? En wat kunnen we nog meer verwachten?

iPhone 5

Uiteraard zal er een nieuwe iPhone 5 komen. Jarenlang werd deze in juni aangekondigd en kort daarop gelanceerd, maar sinds vorig jaar zal dit in het najaar zijn. Het jongere broertje van de iPhone 4S zal ten minste een groter scherm krijgen, snellere processor, verbeterde camera, nieuw design, iOS 6 en zal gebruik kunnen maken van het 4G/LTE-netwerk. Vermoedelijk zal er ook een kleinere dockconnector in de nieuwe iPhone zitten.

Ook het NFC betalen wordt steeds genoemd. Dat was de afgelopen drie jaar ook zo daags voordat er een nieuwe iPhone geïntroduceerd werd, maar het is zeker de moeite waard om te melden. Zo zou je met NFC geen bankpas meer bij je hoeven te hebben, maar haal je bijvoorbeeld je telefoon over een scanner. Dit lijkt mooi, maar over de veiligheid valt te discussiëren.

iPod

Oorspronkelijk was het september/najaars-event de keynote waarin de iPod centraal stond. Daar heeft de iPhone, als belangrijkste product van Apple, zijn afstammelingen wel aan de kant geduwd. Zo zouden er nu opnieuw kleine aanpassingen zijn, waar grote veranderingen al lang geleden zijn.

De iPod shuffle zou in meer kleuren uitkomen. De iPod nano zou eveneens wat kleuriger worden, maar ook opnieuw ontworpen. Ook de iPod touch zou een nieuw design krijgen plus een groter scherm en verschillende kleuren

iOS 6

iOS 6 zal vanavond absoluut niet vergeten worden. Het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone 4S en de nieuwe iPhone, en beperkt op de iPhone 4 en iPhone 3GS, zal naast de dingen die we al weten nog onaangekondigde functies bevatten. Apple liet in juni al weten dat het een verbeterde Safari, nieuwe Stores en Facebook-integratie zal bevatten.

Een nieuwe iMac werd de afgelopen weken kort genoemd, en zal snellere hardware betekenen; sneller processor, USB 3.0 en Flash geheugen.

Vanavond rond 19:00 zal er op de homepage een liveblog verschijnen waarin we rechtstreeks verslag doen van de gebeurtenissen in San Francisco.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.