iPhone en iPad iets duurder geworden in Duitsland

Erwin Vogelaar
2 januari 2016, 20:32
1 min leestijd
iPhone en iPad iets duurder geworden in Duitsland

In Duitsland zul je vanaf 1 januari iets meer moeten neertellen voor een nieuwe iPhone of iPad. Dit heeft waarschijnlijk te maken met nieuwe auteursrechtheffingen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone en iPad duurder in Duitsland

Vanaf nu zijn iPhones en iPads iets duurder in Duitsland. Het gaat om een prijsverhoging van 5 euro voor de iPhone 5S, iPhone 6S en iPhone 6S Plus en een prijsverhoging van 8 euro voor de iPad mini 2, iPad mini 4, iPad Air, iPad Air 2 en iPad Pro. De kleine prijsverhoging heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met nieuwe afspraken rond auteursrechtheffingen.

iphone en ipad duurder in duitsland

Deze heffingen moeten fabriekanten en importeurs betalen over producten waarmee iets opgenomen kan worden. Omdat Apple lid is van branchevereniging Bitkom, krijgt het bedrijf korting op deze heffing. Andere bedrijven moeten tot 6,25 euro extra betalen per smartphone of tot 8,75 euro extra per tablet. Apple betaalt een soortgelijke heffing voor Macs in Duitsland van 10,55 euro per Mac. Dit gebeurt al sinds 2010. De kosten voor de heffing worden doorvertaald naar een hogere prijs voor de consument.

Duitsland is in trek bij Apple-fans, omdat nieuwe producten daar vaak iets eerder te verkrijgen zijn dan in Nederland. Bij de lancering van een nieuwe iPhone staan er al vroeg rijen in Duitsland vol Nederlanders om als één van de eerste mensen in ons land met de nieuwe Apple-smartphone rond te kunnen lopen. Vanaf nu zijn de apparaten daar dus iets duurder, al zal dat de echte liefhebber natuurlijk niet tegenhouden.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Categorieën: Apple, Devices
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen