‘iPhone 8 heet mogelijk iPhone Edition, verschijnt veel later dan de 7S’

Lars Paijmans
8 maart 2017, 9:20
2 min leestijd
‘iPhone 8 heet mogelijk iPhone Edition, verschijnt veel later dan de 7S’

Apple lijkt nog te twijfelen over de naam die de iPhone 8 dit najaar krijgt. Na de iPhone 8 en iPhone X, wordt er nu over een iPhone Edition gesproken. Ook begint het er steeds meer op te lijken dat we hier langer op moeten wachten.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 8 wordt iPhone Edition’

Het nieuwe gerucht is afkomstig van Mac Otakara, een website die relatief betrouwbaar is als het op Apple-geruchten aankomt. Apple zou volgens de bronnen de naam iPhone Edition overwegen, omdat dit in lijn ligt met de Apple Watch Edition. Met een prijs vanaf duizend dollar en premium-functies als een OLED-edge-display, gezichtsherkenning en draadloos opladen betaal je namelijk een stuk meer dan voor de iPhone 7S.

iPhone 8 iPhone Edition

Opvallend genoeg zou Apple nog steeds druk in de weer zijn met meerdere prototypen van de iPhone 8. Sommige hebben een AMOLED-scherm terwijl andere met een LCD-display uitgerust zijn. Daarnaast zouden sommige prototypes geen homeknop meer hebben, maar andere wel. Tot slot experimenteert Apple met glas, aluminium en wit keramiek voor de behuizing van het toestel.

Lees ook: Opinie: Hoe de iPhone 8-hype Apple in een hoek heeft gedreven

Apple test meerdere prototypen

Deze tests zijn nodig omdat Apple zeker wil weten welk model het beste geschikt is voor massaproductie. Daarom is Apple momenteel alleen zeker van het volgende: de iPhone Edition krijgt een 5.8-inch display, draadloos opladen en een dubbele cameralens (net zoals de iPhone 7 Plus). Van dit scherm is 5.15-inch bruikbaar, terwijl de rest bedoeld is voor virtuele functietoetsen.

We krijgen de iPhone Edition waarschijnlijk tegelijk met de iPhone 7S en iPhone 7S Plus te zien in september. Maar hoewel de 7S hetzelfde release-schema volgt als alle voorgaande iPhones, laat de iPhone 8 of iPhone Edition nog langer op zich wachten. Of het hier om weken of maanden gaat is niet duidelijk.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Mac Otakara
Categorieën: Devices, Geruchten
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen