Waarom AirPods en Apple Watch duurder worden, maar de iPhone niet

Michel van 't Klaphek
9 september 2018, 10:44
2 min leestijd
Waarom AirPods en Apple Watch duurder worden, maar de iPhone niet

President Trump wil goederen uit China extra gaan belasten, waardoor Apple-producten mogelijk flink duurder worden. Opvallend genoeg lijken iPhones en iPads niet in prijs toe te nemen.

Lees verder na de advertentie.

Waarom niet de iPhone duurder wordt, maar wel de Apple Watch

Het Apple-event van 12 september wordt één van de grootste onthullingen ooit. We gaan onder meer drie nieuwe iPhones, iPad Pro met Face ID en de vierde generatie Apple Watch zien. De grote vragen zijn wanneer ze uitkomen, en hoeveel ze gaan kosten.

Apple-apparaten zijn niet goedkoop, en worden in de toekomst misschien alleen maar duurder. Het bedrijf vreest dat producten in de toekomst prijziger worden vanwege een nieuwe importheffing. Dit laat het bedrijf weten in een brief aan de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer.

Apple Watch Series 4

Het is een reactie op nieuwe plannen van president Trump. Om de Amerikaanse economie te stimuleren wil hij meer producten in eigen land maken, en minder importeren. Goederen uit China worden daarom belast met 20 procent heffing, zodat importeren onaantrekkelijk wordt. Dit is een flinke aderlating voor Apple, dat vrijwel al haar producten hier laat produceren.

Lees ook: iPhone 2018-event: 7 verwachtingen voor het grootste Apple-event in jaren

Deze Apple-producten worden misschien duurder

Door de extra importheffing worden producten namelijk een stuk duurder. In de brief spreekt Apple van een mogelijke prijsverhoging op de Apple Watch, Apple Pencil, AirPods en Mac mini. Opvallend genoeg wordt niet gesproken over iPhones of iPads. Apple zegt dat de importheffing schadelijk is voor de Verenigde Staten en onder meer de economische groei afzwakt.

Of de mogelijke prijsverhoging ook voor Nederland geldt, is momenteel onduidelijk. Apple lijkt niet van plan te zijn haar fabrieken naar de Verenigde Staten te verplaatsen, dus het zou zomaar het geval kunnen zijn. Waarom Apple in de brief niet iPhones en iPads aanhaalt, wat de populairste producten zijn, is eveneens onduidelijk.

Trump heeft op zijn beurt via Twitter gereageerd op de openbare brief. Volgens hem is de oplossing heel simpel: Apple moet zijn productie verplaatsen naar de Verenigde Staten om geen last van de importheffing te krijgen. Het bedrijf uit Cupertino heeft hier nog niet op gereageerd.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bronnen afbeeldingen: 9to5Mac, 9to5Mac
Categorieën: Apple, Geruchten
Thema: Apple Pencil

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen