Placeholder
Redactie

<br />Alle eerstejaars op de Amerikaanse Abilene Christian University hebben een iPhone gekregen. Hoewel de studenten niet alleen de voordelen van het cadeau zien, is de meerderheid enthousiast. Nadelen werden ook genoemd. Met een iPhone bij de hand kun je makkelijker spieken. Tijdens een tentamen kun op internet antwoorden opzoeken of hulp organiseren. Zouden onze studenten dit ook een nadeel vinden ….

Asociaal
Sommige studenten merkten ook op dat iPhone bezitters minder sociaal zijn. De focus op hun iPhone maakt dat ze minder oog hebben voor hun medestudenten. Het zal vast niet de bedoeling zijn geweest de campus in Abilene minder gezellig te maken.

Mogelijkheden voor het onderwijs
De universiteit ziet vooral de educatieve mogelijkheden. Zo wordt er aan apps gewerkt waarmee professoren makkelijk quizzes en testvragen voor de iPhone kunnen maken. Vlug alle studenten testen of de uitleg is begrepen met een paar true-false vragen bij voorbeeld en de antwoorden bespreken. Via andere tooltjes kunnen studenten materiaal inzien en zich inschrijven voor colleges.

Misschien ook een idee voor opleidingen in ons land om meer studenten te werven en om het onderwijs interactiever te maken.

Bron: www.thestandard.com

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.