De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Eerste iPhone met driedubbele cameralens verschijnt in 2019’

Lars Paijmans
10 april 2018, 11:03
2 min leestijd
‘Eerste iPhone met driedubbele cameralens verschijnt in 2019’

Om de camera van de iPhone verder te verbeteren, zijn in 2019 twee lenzen niet meer genoeg. Apple zou van plan zijn om volgend de iPhone een driedubbele camera te geven.

Lees verder na de advertentie.

iPhone driedubbele camera in 2019 op komst

Met de iPhone 7 Plus, 8 Plus en iPhone X zijn we inmiddels gewend aan een Apple-telefoon met een dubbele cameralens. Hier kun je optisch mee zoomen en het maakt speciale functies mogelijk die met een enkele cameralens niet beschikbaar zijn.

Nu Apple echter naar nieuwe manieren zoekt om de iPhone-camera weer een niveau hoger te tillen, lijkt de dubbele lens niet genoeg te zijn. Een nieuw gerucht van Economic Daily News stelt dat Apple onderzoek doet naar een iPhone met drie lenzen, die al in de tweede helft van 2019 kan verschijnen.

iPhone driedubbele camera

Deze 2019 iPhone zou uit drie lenzen van 12 megapixels bestaan, die tot vijf keer optisch kunnen zoomen. Een flinke verbetering ten opzichte van de twee keer die nu mogelijk is.

Om te weten hoe deze extra lens je foto’s verbetert, kunnen we kijken naar de Huawei P20 Pro. Deze onlangs aangekondigde smartphone heeft ook drie lenzen, waarvan de derde lens een telefotosensor heeft die zich volledig op lange afstanden richt. Omdat deze lens zich daar continu op focust, wordt de zoomkwaliteit een stuk beter.

Een volgende stap voor iPhone-fotografie

Economic Daily News heeft het al vaker bij het rechte eind gehad als het op iPhone-geruchten aankomt, maar zit er net zo vaak naast. Dit is de eerste keer dat we over deze iPhone met drie cameralenzen horen, dus vooralsnog nemen we het bericht met een korreltje zout. Toch klinkt het niet zo ver gezocht, aangezien Apple de iPhone-camera al jaren gebruikt om de telefoon aan te prijzen en te onderscheiden van de concurrentie.

Voordat deze iPhone verschijnt zijn eerst de 2018 iPhones aan de beurt. Dit najaar zouden er drie exemplaren verschijnen: een opvolger van de iPhone X, een iPhone X Plus en een budgetmodel met het iPhone X-design en een goedkoper lcd-display.

Lees ook: Alles over de drie 2018 iPhones

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu