‘Nieuwe iPhone draadloos opladen kan pas na de release van iOS 11.1’

Rutger Otto
8 juli 2017, 9:44
2 min leestijd
‘Nieuwe iPhone draadloos opladen kan pas na de release van iOS 11.1’

De iPhone van dit jaar krijgt volgens de geruchten de mogelijkheid om draadloos op te laden. Maar het daarvoor bedoelde accessoire zou pas verschijnen als de iPhone 8 al op de markt is.

Lees verder na de advertentie.

iPhone draadloos opladen vertraagd

Dat schrijft althans de doorgaans goed ingelichte Apple-blogger John Gruber. Op Twitter schrijft hij: “Ik heb gehoord dat draadloos opladen met een accessoire werkt, die los wordt verkocht en die mogelijk later verschijnt.” Gruber zegt dat de oplaadpad mogelijk pas bij de introductie van iOS 11.1 verschijnt.

Het is goed om in het achterhoofd te houden dat draadloos opladen voor de komende iPhone nog niet is bevestigd door Apple. Daarnaast gebruikt Gruber het woord ‘mogelijk’, dus ook het uitstel is niet helemaal zeker. De blogger vergelijkt het echter met de portretmodus van de iPhone 7 Plus. Die verscheen ook pas met een update van iOS.

iPhone 8-oplader

Pas na iOS-update beschikbaar

Apple voegt wel vaker nieuwe mogelijkheden voor de iPhone toe met een iOS-update, ook als die functie in principe al is ingebakken in de iPhone en klaar is voor gebruik. Komt het accessoire later, dan zal Apple draadloos opladen waarschijnlijk tot die tijd uitschakelen in zijn software. Het is onduidelijk of Apple van een standaard gebruikmaakt die ook met andere accessoires werkt.

Geruchten hebben tot nu toe gemeld dat alle nieuwe iPhones die dit jaar uitkomen van draadloos opladen gebruik kunnen maken. Het zou dan gaan om de iPhone 7S, 7S Plus en de iPhone 8. Apple zou kiezen voor eenzelfde manier van opladen als bij de Apple Watch, met een los accessoire om het toestel op te leggen.

Glazen behuizing

De bekende analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities meldde afgelopen week dat de drie iPhones een glazen behuizing krijgen. Daarmee wordt draadloos laden mogelijk.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen