Draadloos opladen met nieuwe iPhones is ook na update traag

15 november 2017, 17:11
2 min leestijd
Draadloos opladen met nieuwe iPhones is ook na update traag

Eerder deze week werd duidelijk dat de nieuwe iPhones met iOS 11.2 sneller draadloos opladen. Het verschil met de huidige iOS 11-versie valt echter tegen, want het draadloos opladen gaat alsnog relatief traag.

iPhone draadloos opladen met iOS 11.2

Onlangs verscheen de derde bèta van iOS 11.2, die het voor geschikte iPhones mogelijk maakt om sneller op te laden met een draadloze lader. De huidige versie van iOS 11 staat opladen met maximaal 5 Watt toe, maar met iOS 11.2 wordt dat opgeschroefd naar 7,5 Watt. Daarvoor heb je natuurlijk wel een iPhone 8, iPhone 8 Plus of iPhone X nodig, want eerdere iPhones kun je alleen met een kabeltje opladen.

Met deze extra kracht zou draadloos opladen in theorie iets sneller moeten gaan. Matt Birchler nam de proef op de som en zette de resultaten op een rij. Die zijn enigszins teleurstellend: het draadloos opladen gaat nog steeds vrij langzaam, zeker wanneer je het vergelijkt met de concurrentie.

iphone draadloos opladen

In de grafiek hierboven zie je dat opladen met de meegeleverde lader alsnog veel sneller gaat. Gebruik je de 29 Watt-lader van de MacBook in combinatie met een usb-c-naar-Lightning-adapter, dat gaat de accu nog veel vlotter vol.

Hoewel er zeker verbetering zit tussen draadloos opladen met iOS 11 en iOS 11.2, zijn de verschillen maar klein. De iPhone 8 Plus van Birchler zit na twee uur opladen voor 47 procent vol, een verbetering van 7 procent ten opzichte van iOS 11. In dezelfde tijd laadt de iPhone met de meegeleverde lader voor 80 procent op, met de MacBook-adapter zit ‘ie zelfs al vol. Goed om te weten: de iPhone 8 zit sneller vol omdat de accu kleiner is dan die van het Plus-model (1821 vs 2691 mAh).

Ook interessant: de beste draadloze opladers voor je nieuwe iPhone

Concurrentie is sneller

Hoewel iOS 11.2 de snelheid van draadloos opladen dus iets opkrikt, werkt het nog lang niet zo snel als bij concurrenten als Samsung. De Samsung Galaxy S8 en S8 Plus ondersteunen draadloos opladen tot 15 Watt en zitten in een tijdsbestek van twee uur voor ongeveer 80 procent vol. Het onderzoek van Matt Birchler laat zien dat het vooralsnog beter is om je iPhone met een kabeltje op te laden als je de accu snel bij wilt vullen. Dit is bijvoorbeeld handig als je de deur uit moet en voorlopig niet in de buurt van een stopcontact komt. Een draadloze oplader is natuurlijk wel geschikt voor op het nachtkastje, of op je bureau tijdens het werk.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Via: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu