‘Nieuwe iPhone wordt iets dikker dan huidige modellen’

Rutger Otto
22 juni 2015, 10:26
2 min leestijd
‘Nieuwe iPhone wordt iets dikker dan huidige modellen’

Dun, dunner dunst. Dat leek de koers die Apple vaarde met de iPhone, maar met de nieuwe modellen komt daar wellicht verandering in. Bronnen melden dat de nieuwe smartphone van Apple juist iets dikker wordt. Maar waarom?

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe iPhone dikker

Fortune schrijft dat, op basis van voorspellingen van de bekende analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. De Taiwanees denkt dat de volgende lijn van iPhones iets dikker wordt. 0,2 millimeter dikker.

Dat is niet veel, maar een verschil dat je waarschijnlijk wel voelt als je de huidige iPhone 6 (Plus) gewend bent. Apple heeft tot nu toe altijd geprobeerd om nieuwe telefoons dunner te maken. Dat oogt mooier en geeft de toestellen een ‘premium’ uitstraling. Daarnaast geeft een dunne smartphone aan waar Apple qua design en hardware toe in staat is.

iphone 6s touch

Keerzijde van dikkere iPhones

Een dunnere telefoon heeft echter ook een keerzijde. Zo had Apple vorig jaar te kampen met ‘bendgate’, waarbij mensen iPhone 6 Plus-toestellen bogen. John Gruber van Daring Fireball vroeg Apple-topman Phil Schiller laatst of de telefoons niet té dun werden. Hij antwoordde dit:

“Als je een product wil dat dikker is met een grotere batterij, dan is hij ook zwaarder, duurder en kost het meer tijd om op te laden. We maken bij elk model de afweging hoe dik, zwaar en groot een toestel moet zijn.”

Force Touch

Toch zal een dikkere telefoon volgens Ming-Chi Kuo niet direct leiden tot een betere batterij. Het 0,2 mm-verschil zou komen door de toevoeging van Force Touch en daarbij horende componenten, volgens geruchten de nieuwe toevoeging aan de iPhone die in september wordt aangekondigd. Daarmee kunnen gebruikers nieuwe acties uitvoeren door harder op het scherm te drukken.

Het is slechts een gerucht en voorspelling, maar Ming-Chi Kuo is wel vaker betrouwbaar gebleken rond Apple-specificaties. Zo wist hij de Apple Watch een jaar van te voren correct te voorspellen door twee modellen te noemen, een NFC-chip en een draadloze oplader. Apple kondigt de vermeende iPhone 6S aan in de herfst, dan zullen we het weten.

Lees meer over de nieuwe iPhone

Via: Fortune
Bron: IBD
Categorieën: Devices, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen