‘Apple blijft Digitale Kroon voor iPhone en iPad verder ontwikkelen’

Lars Paijmans
2 januari 2017, 11:01
2 min leestijd
‘Apple blijft Digitale Kroon voor iPhone en iPad verder ontwikkelen’

Apple blijft de mogelijkheden voor een Digitale Kroon op de iPhone onderzoeken. Terwijl de homeknop verdwijnt, zou deze draaiknop op de iPhone en iPad juist extra functioneel worden. Wat ziet Apple in deze iPhone Digitale Kroon?

Lees verder na de advertentie.

iPhone digitale kroon verder uitgewerkt

Meerdere patenten geven ons een interessant kijkje achter de schermen. De Digitale Kroon kennen we van de Apple Watch: het ronde draaiknopje op de zijkant van het horloge. Deze gebruik je om in en uit te zoomen of om van boven naar beneden te scrollen. Handig, want over het kleine scherm vegen is erg onhandig.

iPhone digitale kroon patent

Op het eerste gehoor klinkt een Digitale Kroon op een iPhone of iPad dan ook behoorlijk onnodig. Toen in juli een patent opdook waarin dit werd beschreven, keken we dan ook wat gek op. Nu blijkt dat Apple hierna nog minstens twee andere patenten heeft ingediend, die het idee van een digitale kroon op een iPhone verder uitwerken, zo ontdekte Patently Apple.

Regel het volume en schakel door je schermen

Een recenter patent schetst een van de unieke functies die de Digitale Kroon mogelijk zou maken. Door aan het draaiknopje te draaien, kun je het homescreen van je iPhone ook roteren. Hierdoor krijg je een ander ‘vlak’ van het scherm te zien, dat als een soort rechthoek te kantelen is. Hierdoor kun je bijvoorbeeld al je apps voor je werk op een kant zetten, en hier naartoe draaien zodra je op kantoor aankomt. Ben je weer thuis, dan draai je de kroon tot al je huis-apps op je scherm staan. Daarnaast legt Apple uit hoe je de Digitale Kroon kunt gebruiken om het volume op je iDevice te regelen, in- en uit te zoomen op foto’s en het formaat van letters kunt wijzigen.

Het meest recente patent legt uit hoe er haptische feedback aan de kroon toegevoegd kan worden. Dit moet de gebruiker een ‘rijkere ervaring’ geven bij het gebruiken ervan. Houd er echter wel rekening mee dat dit slechts een collectie van patenten is, en dit dus niet wil zeggen dat Apple daadwerkelijk met een iPhone of iPad komt die met een digitale kroon is uitgerust. Zie jij deze draaiknop aan de zijkant van je iPhone zitten?

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen