Diefstal iPhones daalt dankzij activeringsslot

Gijs Ettes
11 februari 2015, 15:07
2 min leestijd
Diefstal iPhones daalt dankzij activeringsslot

De diefstal van iPhones is het afgelopen jaar flink gedaald in de wereldsteden Londen, New York en San Francisco. Dankzij de invoering van het activeringsslot in iOS 7 daalde het percentage gestolen iPhones daar met respectievelijk 50, 40 en 25 procent.

Lees verder na de advertentie.

iPhone diefstal daalt

iphone zoeken

Vanaf iOS 8 staat het activeringsslot standaard ingeschakeld en hoewel het technisch mogelijk is om het slot te verwijderen, is dit niet iets dat een gehaaste dief snel kan doen. De beveiliging wordt geactiveerd met de functie Zoek mijn iPhone (te vinden via ‘Instellingen > iCloud’) en zorgt ervoor dat een gestolen iPhone onbruikbaar wordt voor de tweedehandsmarkt. Dat maakt elk gestolen iOS-toestel een stuk minder interessant voor een dief die het snel wil doorverkopen.

→ Check 5 tips voor als je iPhone gestolen of verloren is.

Zo werkt het activeringsslot

iphone diefstal

Als het activeringsslot van Zoek mijn iPhone is ingeschakeld, moet er een Apple ID en wachtwoord worden ingevoerd voordat je iPhone kan worden uitgeschakeld, gewist en opnieuw geactiveerd en gebruikt kan worden. Ook als je zelf je toestel op afstand wist, kan niemand het opnieuw activeren zonder jouw toestemming.

Als je Zoek mijn iPhone inschakelt via ‘Instellingen > iCloud’, dan wordt je Apple ID veilig bewaard op de servers van Apple en wordt het ID gekoppeld aan je iOS-toestel. Maak je gebruik van iOS 7 of nieuwer, dan is meteen ook het activeringsslot ingeschakeld om misbruik te voorkomen.

Houd er rekening mee dat als je je iPhone, iPad of iPod touch verkoopt of weggeeft, je Zoek mijn iPhone moet uitschakelen. Anders is het voor de andere partij niet mogelijk om het iOS-toestel opnieuw in te stellen. Hetzelfde geldt als je het opstuurt voor reparatie; schakel de functie uit, want anders kunnen de technici van Apple er niet mee aan de slag.

Het laatste nieuws over iOS 8

Hieronder lees je het laatste nieuws over iOS 8, de meest recente versie van Apples mobiele besturingssysteem.

Bron: Reuters
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen