iPhone dief stuurt eigenaar uitgeschreven document met 1000 contacten

Gijs Ettes
25 november 2013, 13:55
1 min leestijd
iPhone dief stuurt eigenaar uitgeschreven document met 1000 contacten

Een iPhone dief heeft in China deels berouw getoond door de oorspronkelijke eigenaar een document van elf pagina’s te sturen met daarin ruim 1000 uitgeschreven telefooncontacten.

Lees verder na de advertentie.

iPhone dief

De eigenaar van de iPhone, een Chinese man genaamd Zou Bin, heeft zijn toestel echter niet teruggekregen. Toch is hij blij met het document, al was het alleen maar omdat de dief waarschijnlijk kramp in zijn handen heeft na het overschrijven van alle contacten die waren opgeslagen op de iPhone.

Bin stuurde aanvankelijk een sms’je met de dreigende tekst dat hij de dief wel zou vinden. De iPhone-eigenaar was er veel aan gelegen om zijn telefooncontacten terug te krijgen, aangezien hij geen back-up van de data had. De dief gaf deels gehoor aan de oproep van Bin en stuurde zijn simkaart en alle contact-data. Naar de iPhone zelf kan Bin echter fluiten.

Vind je gestolen iPhone terug

Overigens kun je zelf de schade als je iPhone wordt gestolen beperken door een pincode in te stellen en de functie ‘Zoek mijn iPhone’ in te schakelen. Hiermee kun je vanaf je pc of Mac zien waar je iPhone zich bevindt en deze op afstand wissen, blokkeren, een alarm afspelen of een bericht naar het scherm sturen. Via ‘Instellingen > iCloud > Zoek mijn iPhone’ schakel je de functie in.

Via

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen