iPhone dief opgespoord met Apple service “find my phone”
Redactie

Een politie agent spoorde afgelopen donderdag een iPhone dief op via de service ‘Find my phone’ van Apple. Nadat een cassiere was beroofd van haar dierbare bezit, schakelde ze de politie in. Nog geen 30 minuten later was de iPhone al weer in handen.

De agent is zelf een groot Apple fan en gebruikte het Apple ID van het slachtoffer om de dief te traceren. De iPhone bleek een paar kilometer op doorreis in de buurt van een Hell’s Kitchen in MidTown, New York. Toen de agent de iPhone een melding liet maken terwijl hij in de buurt was ging er een telefoon af bij een 40-jarige man. De telefoon zat uiteindelijk in zijn sok.

Alles wat de dief had moeten doen is de telefoon te resetten en uit te zetten. Blijkbaar was deze dief niet helemaal op de hoogte van de Apple diensten.

Eerder deze week spoorden leraren en leerlingen ook al een gestolen iPhone op met dezelfde techniek.

Waarschijnlijk is dit nu nog nieuws, omdat het niet vaak gebeurd is, maar we verwachten vanaf nu dat er meerdere gevallen zullen zijn van opsporingen van verdwenen iPhone’s. Dus mochten jullie denken dat je iPhone gestolen is handel dan snel, voordat de iPhone weer gereset is.

Of je in Nederland snel respons krijgt van de politie is nog even de vraag. Meestal moet je eerst aangifte doen voordat je verder komt en tegen die tijd is kan je iPhone al ver weg zijn.

via: gothamist.com

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.