iPhone dief gevonden dankzij MobileMe
Redactie

De twintigjarige student in het verenigd koninkrijk Rio Bridge was haar iPhone kwijt geraakt tijdens het boodschappen doen, zeer waarschijnlijk was hij gestolen. Ze deed meteen aangifte bij de politie en vertelde dat haar vriend de locatie van de iPhone kon opsporen via een applicatie op zijn iPhone.

MobileMe

Omdat zij gebruik maakte van de betaalde dienst MobileMe konden ze de exacte locatie van de iPhone via Find My iPhone vinden. Drie kwartier later stond de politie bij de dief voor de deur en nam de iPhone in. Dankzij MobileMe kon ze haar iPhone dus terug vinden, al voordat er iets anders mee was gedaan. Ook met de nieuwe dienst iCloud, de vervanger van MobileMe, kan je je iPhone terug vinden.

Via: DailyMail
rio bridge

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • @henkjanHGL

  MobileMe t.b.v. ‘Zoek iPhone’ is in Nederland gratis.

 • Jordy

  Ja maar alleen met iPhone 4 toch? Of in ieder geval een account wat ook geregistreerd staat met iPhone 4? Of klopt dit niet?

 • Digital

  Werkt niet als je alleen een 3gs hebt.
  Bedankt Apple. Laat de “oude” gebruikers weer lekker in de kou staan!

 • DaLass

  @Digital: Het werkt prima op de 3Gs hoor. Heb het draaien op 2 telefoons zonder problemen. Enige is dat je met jouw account eenmalig bij MobileMe moet aanmelden op een toestel wat nieuwer is, dus bijvoorbeeld een iPhone4 of een iPad1 of 2. Daarna is het geactiveerd, kun je het weer van dat toestel afgooien en op je eigen 3Gs zetten.

 • Digital

  Ah, mijn broertje heeft een iPhone 4, ga ik me daar eerst op aanmelden 😀

  Thnx!

 • Jordy

  Zit ik met alleen een iPhone 3GS 🙁
  Maar nog 2 maand en dan heb ik de iPhone 5 (hoop ik)