Placeholder
Redactie

iPhone Tools

Apple heeft in de VS het ‘iPhone Developer University’ programma gelanceerd. Dit programma is ontwikkeld voor onderwijsinstellingen die met de iPhone SDK (ontwikkelomgeving) aan de gang willen.

iPhone Developer University

De Apple ‘Developer University’ maakt het mogelijk voor docenten om in een team met maximaal 200 studenten aan een applicatie te werken. Hiervoor worden verschillende tools ter beschikking gesteld waarmee de studenten volgens Apple alles in huis hebben om innovatieve applicaties voor de iPhone en iPod Touch te ontwikkelen.

De voltooide applicaties kunnen worden geplaatst in de App Store. In hoeverre de onderwijsinstellingen of studenten de opbrengsten van de applicatie mogen houden is onduidelijk.

Ook in Nederland?

Het ‘iPhone Developer University’ programma is op dit moment enkel beschikbaar voor geaccrediteerde (hogere) onderwijsinstellingen in de VS. Wanneer Nederlandse instellingen deel kunnen nemen is nog onduidelijk. Voor meer informatie bekijk de iPhone Developer University sectie op Apple.com

Zelf iPhone app bouwen?

Indien je interesse hebt in het zelf ontwikkelen van de iPhone applicatie, bekijk dan eens iPhoneDeveloperTips.com.

Een slimme zet van Apple om de populariteit voor het ontwikkelen met de iPhone SDK te laten groeien. Lijkt het jou wat om in studietijd te ontwikkelen voor de iPhone?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.