iPhone dekt 14% van de mobiele game downloads
Redactie

Uit een recent onderzoek van een Amerikaans onderzoeksbureau blijkt dat de iPhone 14% van alle mobiele game downloads dekt. De ‘hoge’ cijfers zijn volgen het bedrijf een te danken aan de App Store.

De App Store is volgens het bedrijf een heel goed platform om applicaties aan de man te brengen. Dat is vooral zo omdat je de App Store vanaf de iPhone en van de computer kan bereiken.

Uit het onderzoek blijkt ook dat slechts 32,5 % van de iPhone gebruikers ooit een game heeft gedownload. De rest van de gebruikers, 67,5%, is dus nog nooit in aanraking gekomen met de games voor de iPhone.

Mij valt dit allemaal erg tegen. Ik had verwacht dat de iPhone toch wel 40 tot 60 procent van de mobiele game downloads zou dekken en dat zeker 75% van de gebruikers ooit een game heeft gedownload. Dachten jullie dit ook?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

  • Joppe

    De iPhone heeft nog een relatief gering aantal gebruikers. Merken als Nokia en Sony Ericsson verkopen velen malen meer toestellen. Het grote aantal games dat verkocht wordt op de iPhone ‘tikt’ dan ook minder hard aan in absolute zin….

  • Maxe

    Woow maar 32.5 % . Wat is nou een iPhone/iPod touch zonder apps?:s

  • Joppe

    Maxe, toch zijn er nog veel mensen met een iphone zonder apps. Erg vaag maar waar. 2 vrienden van me doen niets met apps, ze hebben de app store nog niet eens geprobeerd…..