De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iPhone correct opladen: na twee jaar nog steeds 100% capaciteit

Guus Timmermans
25 oktober 2022, 15:16
2 min leestijd
iPhone correct opladen: na twee jaar nog steeds 100% capaciteit

Wat moet je doen om te zorgen dat je iPhone na twee jaar nog steeds een batterij-capaciteit heeft van 100%? Je iPhone correct opladen! In dit artikel leggen wij het stap-voor-stap uit!

‘iPhone ‘s nachts niet opladen’

TikTokker Shoandtech heeft de ogen van sommige kijkers geopend! Hij meldt dat zijn iPhone 12 Pro na twee jaar gebruik nog steeds 100% van zijn oorspronkelijke batterijcapaciteit heeft door het altijd correct opladen van zijn iPhone.

De grootste boosdoener? Je iPhone ‘s nachts opladen. Het is natuurlijk fijn om een volledig opgeladen iPhone in de ochtend te hebben, maar het is niet goed voor de batterij-capaciteit van je telefoon.

iPhone opladen stroom

Hoe laad je je iPhone dan het beste op?

Op de TikTok-video zien we een iPhone 13 Pro (van meer dan een jaar oud) met een maximale batterijcapaciteit van 100 procent. De maker heeft ook een iPhone 12 Pro die nog steeds op 100 procent zit. Zijn vriendin’s iPhone 13 Pro heeft nog maar een capaciteit van 93 procent.

Hij geeft één grote tip: als je gaat slapen en je iPhone is nog halfvol, laadt hem dan niet op. Als je hem de volgende dag weer (bijna leeg) aan de lader legt, is het oplaad-proces een stuk gezonder voor je batterij en blijft je capaciteit ook op 100%.

Helaas is het opladen van je telefoon overdag alleen handig voor de mensen die dat daadwerkelijk ook kunnen doen. Werk je vaak onderweg? Dan kun je ook onderstaande tips proberen.

Meer tips om je iPhone te opladen

Ben je vaker onderweg maar wil je wel je iPhone correct opladen? Dan kan je gebruik maken van Apple’s slimme technologie genaamd ‘Geoptimaliseerd opladen’. Deze analyseert jouw telefoongebruik. Met deze kennis wordt je telefoon dan tot 80% opgeladen.

Daarnaast probeert hij dan te voorspellen wanneer je meestal opstaat (en dus je iPhone uit de oplader haalt). Dan zorgt deze functie ervoor dat je iPhone precies de 100% aantikt als jouw wekker gaat.

batterijpercentage ios 16

Het geoptimaliseerd opladen is echter niet altijd even precies. Zeker niet als je onregelmatige slaper bent. Voor meer oplaad-tips verwijzen wij je naar onze 5 tips om je iPhone snel én op de juiste manier op te laden. Daar vind je alle manieren om de batterij van je iPhone zo gezond mogelijk te houden!

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu