iPhone-codeslot eenvoudig te omzeilen in iOS 6

Redactie
14 februari 2013, 15:30
1 min leestijd
iPhone-codeslot eenvoudig te omzeilen in iOS 6

Het codeslot dat je kunt instellen op je iPhone zou in iOS 6 zeer eenvoudig te omzeilen zijn. Door een paar simpele handelingen is het toestel zonder het invoeren van de juiste code, gewoon te gebruiken. Dit blijkt uit een video op YouTube van videosdebarraquito.

Lees verder na de advertentie.

afbeeldingCodeslot omzeilen

Door een aantal keer een noodoproep te starten, deze iedere keer weer te beëindigen en tussendoor de stand-by knop van de iPhone ingedrukt te houden schiet de iPhone automatisch door naar de telefoon-functie. De informatie binnen de telefoon-functie en het gebruik hiervan is volledig toegankelijk voor derden.

De handelingen zouden alleen effect opleveren bij iOS 6.0.1, iOS 6.0.2 en iOS 6.1. Het lek geeft alleen toegang tot het gebruik van de telefoon-functie; voicemails, contacten en de gespreksgeschiedenis. Hier buiten is de iPhone dan nog niet te gebruiken.

Het is niet de eerste keer dat er een lek is gevonden omtrent de beveiliging van het iPhone-codeslot. Naar alle waarschijnlijkheid zal bij de volgende update het probleem verholpen zijn.

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen