‘Apple afhankelijker van Samsung bij de volgende iPhone’

Rutger Otto
17 juli 2014, 12:21
1 min leestijd
‘Apple afhankelijker van Samsung bij de volgende iPhone’

Samsung maakt al jaren onderdelen voor iPhone en iPads. Het bedrijf levert bijvoorbeeld schermen en iPhone chips. Omdat Samsung en Apple vaak in de clinch liggen wilde Apple minder afhankelijk zijn van het Zuid-Koreaanse bedrijf, maar dat lijkt er voorlopig niet in te zitten.

TSMC produceert Apple chips

64 bit iPhone chip

Twee jaar geleden gingen de geruchten al dat Samsung de productie van schermen niet meer zou doen en naar verluidt heeft het bedrijf dat ook niet gedaan voor de iPhone 5S. Op het gebied van chips sloot Apple die jaar een overeenkomst met de Taiwanese fabrikant Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). Dat bedrijf maakt een deel van de processors voor de iPhone 6.

Lees verder na de advertentie.

Verschillende media melden echter dat de productie van TSMC overgenomen wordt door Samsung. Daardoor wordt de Zuid-Koreaanse fabrikant dus weer belangrijk bij de productie en wordt Apple weer afhankelijk van Samsung voor het maken van een volgende iPhone.

Een derde van iPhone chips is van Samsung

De geruchten komen van Taiwanese media en een analist van KGI Securities die stelt dat de productie van chips voor Apple na dit jaar klaar is. Dat baseert hij op kwartaalcijfers van TSMC. Momenteel maakt Samsung wel processoren voor de iPhone 6. Ongeveer een derde van die iPhone chips wordt door Samsung gemaakt.

De iPhone 6 wordt in september verwacht in twee formaten. Het toestel moet dunner worden dan zijn voorganger met afgeronde schermranden zoals de iPod touch. Voor de iPhone die na de iPhone 6 komt, zal Apple dus weer afhankelijker worden van Samsung.

Lees meer Apple nieuws

Categorie: Geruchten
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen