‘iPhone chip wordt toch door Samsung gemaakt’
Roel van Hout

Dat Samsung en Apple al jarenlang elkaar de tent uitvechten over geschonden patenten, weerhoudt beide partijen er niet van om op het gebied van productie samen te werken: Apple lijkt wéér bij Samsung uit te komen voor de productie van de nieuwe iPhone chip.

Apple’s iPhone en iPad worden aangestuurd vanuit een centrale chip, die Apple steevast A (gevolgd door een cijfer) noemt. De iPhone 5 draait op de A6 iPhone chip, de iPad bevat de nieuwste A-chip, de A6X.

iPhone chip

Tot zover de techniek. Hoewel Samsung en Apple al jaren ruzie maken over wie er eerder was met bepaalde uiterlijke kenmerken, produceert de Koreaanse technologiegigant tegelijkertijd al jaren de A-chips voor Apple.

Eerder claimde de Amerikaanse krant Wall Street Journal nog dat Apple, in een poging om de banden met Samsung door te snijden, een andere chipbouwer had gevonden, maar recentere nieuwsberichten spreken dit tegen: Apple zou voor de productie van nieuwe A-chips wederom bij Samsung zijn uitgekomen.

iPhone chip-productie in handen van vijand

Het is gerust een bijzondere relatie te noemen, die Apple met Samsung onderhoudt. Met Google is er ook vaak frictie, maar deze valt in het niet bij de ruzies met Samsung. Nog niet al te lang geleden sleepten Apple en Samsung elkaar continu voor de rechter, omdat de iPhone wel erg op Samsung’s Galaxy-lijn leek, en andersom.

Als er echter op het gebied van productie zo goed kan worden samengewerkt – wat eens te meer blijkt nu er een nieuw contract getekend zou zijn – is het logisch dat de patentoorlog binnenkort ook wordt gestaakt. Het is op dat gebied gelukkig al wat rustiger dan enkele jaren geleden.

Wat denken jullie, doet Apple goed aan de samenwerking met Samsung?

Via: AppleInsider

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.