Apple wil iPhone camera verbeteren, neemt bedrijf over
Roel van Hout

Apple is de afgelopen maanden druk bezig expertise in te kopen. De meest recente overname is die van AlgoTrim, een Zweeds bedrijf dat de iPhone camera moet verbeteren.

AlgoTrim is namelijk gespecialiseerd in het verbeteren van de kwaliteit van camera’s in mobiele apparaten zoals smartphones, maar tegelijkertijd zorgt het bedrijf ervoor dat de hogere kwaliteit foto’s en video’s geen wissel trekt op de batterijduur van de telefoon.

iPhone cameraAlgoTrim doet dat door technologie te gebruiken die digitale fotografie veel krachtiger maakt. Volgens het bedrijf is het digitaal schieten van foto’s namelijk nog te zeer geënt op zijn analoge voorganger, en staat de techniek het toe dat de kwaliteit van digitale foto’s veel beter wordt dan deze nu is.

Verbetering iPhone camera welkom

Al met al een nuttige aankoop van Apple, dat tot nog toe moeite heeft de iPhone camera in donkere omgevingen optimaal te laten presteren. Het is zeer waarschijnlijk dat AlgoTrim Apple gaat helpen dit euvel te verhelpen. Daarbij zal AlgoTrim er dus voor zorgen dat de batterij van je iPhone minder snel leegraakt.

Het is niet duidelijk wanneer je daar als iPhone-gebruiker de eerste vruchten van zal gaan plukken, maar zo gauw er iets over bekend wordt, lees je het natuurlijk hier!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.