Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Nieuwe Apple-patent maakt iPhone-camera mogelijk kleiner en beter

Rutger Otto
26 januari 2016, 12:28
2 min leestijd
Nieuwe Apple-patent maakt iPhone-camera mogelijk kleiner en beter

De camera is altijd een belangrijk onderdeel geweest van de iPhone. Apple werd dinsdag een patent toegewezen waarmee hij nog beter en kleiner kan worden.

Lees verder na de advertentie.

iPhone camera kleiner en scherper

Als Apple ergens bekend om staat, is het wel om high-end onderdelen in een zo klein of dun mogelijk apparaat te krijgen. Mogelijk verwijdert Apple de 3,5mm jack in de iPhone 7 en wat je er ook van vindt: Apple bespaart er ruimte mee, wat het bedrijf goed kan gebruiken om bijvoorbeeld de accu iets te vergroten. Elke millimeter die je in een iPhone wint, kan een enorm verschil in prestatie betekenen.

Een nieuw patent stelt Apple in staat om de camera een stuk kleiner te maken. Het patent is ingediend als ‘kleine hoge-resolutie camera’ en omschrijft een fotosensor die bolvormig is om het licht te vangen. De sensor werkt samen met drie verschillende lenzen, waarvan er ook twee bol zijn.

iphone-camera kleiner

Bolle lens

Het resultaat van zo’n sensor met drie lenzen moet zijn dat er scherpe foto’s gemaakt kunnen worden met een zeer kleine camera van 2 millimeter of minder. Omdat de lens niet plat is, maar bolvormig, zou er wel wat vervorming kunnen plaatsvinden. Apple dat met een software-oplossing kunnen verhelpen.

Apple heeft het patent al in 2013 ingediend. Wellicht hoopt het bedrijf af te stappen van het camerasysteem dat nu door Sony wordt geleverd voor de toestellen. Aan de andere kant is het goed mogelijk dat we nooit meer iets van dit patent horen. Apple dient namelijk heel veel patenten in, maar lang niet allemaal zijn ze terug te vinden in apparaten.

Live Photos

De iPhone-camera doet altijd mee met de beste camera’s van alle smartphones. In de iPhone 6S werd het aantal megapixels in de foto’s na vier jaar eindelijk verhoogd van acht naar twaalf. Daarmee zijn de foto’s groter geworden. Ook kunnen gebruikers met een nieuwe iPhone zogeheten Live Photos maken. Een Live Photo kan bekeken worden door in de Foto’s-app wat harder op een foto te drukken. Hij komt dan ‘tot leven’ met beweging, omdat de camera bij dit soort foto’s ook beelden voor en na het indrukken van de sluiterknop worden meegepakt.

Lees het laatste Apple-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu