De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Paniek: draadloos opladen in BMW vernielt NFC-chip van je iPhone

Piet-Jan Lentjes
3 oktober 2023, 9:02
2 min leestijd
Paniek: draadloos opladen in BMW vernielt NFC-chip van je iPhone

Heb je een iPhone 15 en een BMW? Dan is het verstandig om je iPhone even niet meer draadloos op te laden in je auto.

Lees verder na de advertentie.

Draadloos opladen in BMW vernielt je iPhone

Afgelopen week hebben verschillende BMW-bezitters behoorlijke problemen met hun iPhone 15 gekregen. Na het draadloos opladen van de iPhone in de auto werkt de NFC-chip niet meer volgens verschillende berichten op X (Twitter).

tap to pay

De NFC-chip in de iPhone wordt voor veel verschillende functies gebruikt. Zo betaal je ermee met Apple Pay en is het zelfs mogelijk om je auto te openen als een soort digitale sleutel.

Maar na het draadloos opladen in de BMW kregen iPhone-bezitters opeens de melding dat Apple Pay niet ingesteld kon worden. Na verdere inspectie bleek de NFC-chip niet meer te functioneren. Er is op dit moment ook nog geen manier bekend om het probleem te repareren.

Sommige gebruikers lieten het er niet bij zitten en hadden het probleem bij Apple gemeld. Apple heeft vervolgens de iPhone vervangen nadat gebleken was dat de NFC-chip niet meer naar behoren werkte. Maar het vervelende is, dat de vervangende iPhone uiteraard ook weer kwetsbaar is voor hetzelfde probleem.

Alleen op iPhone 15 Pro (Max)

De klachten zijn op dit moment alleen op de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max. Het is dus mogelijk dat de iPhone 15 en de iPhone 15 Plus dit probleem niet hebben. Toch raden we ook deze bezitters aan om voorzichtig te zijn en voorlopig de iPhone niet draadloos op te laden in de BMW.

iPhone 15

Het is nog niet duidelijk wat precies de oorzaak is en hoeveel iPhone-bezitters ook echt last hebben van de issue. Het is ook niet bekend welke BMW’s dit probleem hebben. Apple heeft op dit moment nog niet gereageerd.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple nieuws? Meld je dan aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15
Apple iPhone 15

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu