iPhoned lanceert volledigste refurbished en BKR-vrije vergelijker

Redactie
24 mei 2017, 15:28
2 min leestijd
iPhoned lanceert volledigste refurbished en BKR-vrije vergelijker

BKR, telefoonkrediet en kopen op afbetaling: sinds 1 mei hoor je die termen vaak terug als je een nieuw telefoonabonnement afsluit. iPhoned maakt het overzichtelijker met de gloednieuwe BKR-filter in onze vergelijker.

BKR-vrij vergelijker nu beschikbaar op iPhoned

Naast het lezen van het laatste Apple-nieuws vind je op iPhoned ook een uitgebreide product- en prijsvergelijker. Hier kun je met behulp van filters precies de iPhone en het abonnement vinden waar jij naar op zoek bent. Sinds 1 mei 2017 is zo’n vergelijker handiger dan ooit, omdat de regelgeving voor abonnementen flink op de schop is gegaan.

Zo zijn providers verplicht een inkomenstoets af te nemen als het toestelkrediet bij je abonnement hoger is dan 250 euro. Als klant heb je hierdoor een aantal keuzes: je telefoon direct aflossen als je het abonnement afsluit, de telefoon los kopen en een sim only abonnement afsluiten of een goedkopere smartphone kopen zodat het telefoonkrediet onder de 250 euro blijft.

BKR-vrij vergelijker
iPhone abonnement vergelijken zonder BKR

Om onze vergelijker ‘BKR-proof’ te maken, hebben we een nieuwe iPhone BKR filter toegevoegd. Door bij ‘Zonder BKR’ de knop ‘Ja’ aan te vinken, krijg je alleen de abonnementen met een toestelkrediet van maximaal 250 euro te zien. Zo weet je zeker dat je voor alle iPhones in dit overzicht geen inkomenstoets hoeft uit te voeren en je ook geen BKR-registratie krijgt.

Vergelijk alle iPhone met abonnement zonder BKR-registratie

Omdat de prijs van een iPhone nauw samenhangt met het wel of niet krijgen van een dergelijke registratie, zul je hierin regelmatig refurbished iPhones tegenkomen. Deze gereviseerde iPhones zijn door een professionele partij nagekeken en opgeknapt. Dat maakt ze betrouwbaarder dan tweedehands iPhones die je op veilingsites vindt.

iPhoned sprak over de effecten van telefoonkrediet met Nicole Reijnen van het AFM. “Samen met providers hebben we stappen gezet om te zorgen dat minder mensen in de schulden komen. Met die zorg moeten providers nu ook omgaan met hun klanten.” Reijnen hoopt dat klanten beter beseffen wat ze te besteden hebben. “Een BKR-registratie hoeft ook helemaal niet slecht te zijn, als je er maar voor zorgt dat je de schuld af kunt betalen.”

Meer weten? Lees onze artikelen en check de aanbiedingen zonder BKR-registratie

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu