iPhone bijna vijf jaar zonder malware
Redactie

De Apple iPhone bestaat dit jaar vijf jaar. Op zich al reden voor een feestje, maar helemaal omdat er tot op heden geen enkele malware is verschenen voor de iPhone met het iOS besturingssysteem. En dat valt natuurlijk enorm te prijzen volgens Mikko Hypponen van F-Secure.

Vrij van malware

De iPhone dankt zijn status zonder malware door het leven te gaan volgens Steven Santorelli van het Team Cymru Research aan de concurrentie. Het marktaandeel van de concurrentie is veel groter dan dat van Apple. En het zijn de criminelen, die de malware ontwikkelen, die op een zo groot mogelijk vlak willen toeslaan. Dat lijkt dus de reden te zijn dat de iPhone al die tijd van malware verschoond is gebleven. Maar er wordt wel gesteld, dat de malware vanzelf zal komen als het marktaandeel van Apple zal toenemen.

Kwetsbaarheden

De hoeveelheid Android malware loopt nog altijd elk kwartaal verder op. En dat is bij de iPhone niet van toepassing. Wel zijn er in de afgelopen periode een aantal andere kwetsbaarheden in het besturingssysteem iOS aan het licht gekomen. Maar dat lijkt verdacht veel op een proof-of-concept ontwikkeling, want echt misbruik is weer niet voorgekomen.

Mikko Hyponnen denkt overigens zelf dat ook de iPhone in de toekomst wel met malware te maken zal krijgen. Maar daar moet bij vermeld worden, dat de ontwikkeling van de iPhone het bewijs is geweest, dat er van de fouten uit het verleden geleerd is. Er kunnen tegenwoordig apparaten worden ontwikkeld, die veiliger zijn dan de traditionele computers is de mening van Mikko Hyponnen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.