iPhone bezorgt Apple grote winst
Redactie

In het eerste kwartaal heeft Apple een grote winst geboekt van maar liefst 11,6 miljard dollar. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van een kwartaal een jaar eerder. De grote winststijging is voor een groot deel te danken aan de uitstekende verkoopcijfers van de iPhone.

Recordverkoop iPhones

Apple breekt wel vaker records. Dit keer is er weer een record gebroken en wel van de verkoop van de iPhones. Er zijn maar liefst 35,1 miljoen van deze smartphones in het eerste kwartaal verkocht. En dat is ten opzichte van het vorige jaar een stijging van maar liefst 88 procent. Tim Cook liet weten erg verheugd te zijn over deze verkoopcijfers. Maar ook de iPad deed het goed. Hiervan gingen er ongeveer twaalf miljoen exemplaren over de toonbank. De nieuwe iPad heeft daarmee een uitstekende start gemaakt.

Verwachting huidig kwartaal

Apple heeft voor het huidige kwartaal de verwachting uitgesproken van het behalen van een omzet van 34 miljard dollar. De aandelenkoers reageerde overigens niet al te enthousiast op de bekendmaking van de cijfers. De koers van het Apple aandeel was de laatste paar dagen al gezakt in verband met de verwachting, dat er problemen zouden ontstaan met de subsidies van providers voor de toestellen.

Overigens is de verwachting wel dat er in de komende periode meer iPhones in China worden verkocht. Mocht er een terugval komen in de Verenigde Staten, dan wordt deze door de toenemende verkoop in China weer opgevangen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.