Kwart van Nederlanders met een smartphone heeft een iPhone

Rutger Otto
8 december 2014, 8:58
1 min leestijd
Kwart van Nederlanders met een smartphone heeft een iPhone

Van alle Nederlanders die een smartphone hebben, heeft 23 procent een iPhone. Een behoorlijk percentage, maar Apple blijft op de tweede plaats staan.

Lees verder na de advertentie.

Nederlandse iPhone-bezitters

Samsung is – niet heel verrassend – marktleider in Nederland. Dat schrijft Telecompaper in het Dutch Smartphone User Report 2014 van kwartaal drie. Op Apple en Samsung na bestaat de rest van de markt uit kleinere smartphonemakers zoals Sony, HTC en Huawei. Voor het onderzoek werden 12 duizend Nederlanders van 12 tot 80 jaar ondervraagd.

Onder Apple-toestellen zijn veel mannen. Van de mensen met een iPhone 5S is 61 procent man en maar 39 procent vrouw. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus waren nog nauwelijks op de markt in het derde kwartaal, dus cijfers daarvan zijn nog niet betrouwbaar. Wel is duidelijk dat mannen vaak kiezen voor een ‘nieuwer’ toestel en dat vrouwen juist langer blij zijn met een oudere smartphone.

overige opslag

Smartphones in Nederland

Het aantal smartphonegebruikers is in Nederland in het algemeen gestegen. Zo’n 75 procent van de Nederlanders van 12 jaar en ouder heeft een smartphone. Twee jaar geleden lag dat aantal nog rond de 50 procent.

Apple slaagt erin om meerdere producten aan dezelfde klant te verkopen. Gebruikers willen blijkbaar in Apples ecosysteem blijven, want meestal hebben iPhone-bezitters ook een iPad. Een kwart van mensen met een iPhone kiezen voor een tablet van een ander merk. Uit het onderzoek blijkt ook dat 11 procent van de mensen met een smartphone, deze heeft gekregen van een familielid. Vooral iPhones blijven lang in familiekringen rondcirkelen.

Lees meer iPhone 6 nieuws

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5S
Apple iPhone 5S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu