‘iPhone X is bestverkochte telefoon, Apple-doemscenario blijft uit’

Michel van 't Klaphek
4 mei 2018, 20:33
2 min leestijd
‘iPhone X is bestverkochte telefoon, Apple-doemscenario blijft uit’

Alle doemverhalen ten spijt heeft Apple het weer geflikt. De iPhone X is namelijk de bestverkochte telefoon van het afgelopen kwartaal en ook de iPhone 8 en 8 Plus doen het goed.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X bestverkochte telefoon Q1 2018

Dat zegt Strategy Analytics, een telecomonderzoeksbureau. De iPhone X laat hiermee de Xiaomi Redmi 5A en Samsung Galaxy S9 Plus achter zich. Volgens de onderzoekers werden in de maanden januari, februari en maart maar liefst 16 miljoen exemplaren van het vlaggenschip verkocht. Hiermee haalde het toestel een marktaandeel van vijf procent.

De iPhone X is daarmee voor het tweede kwartaal op rij de bestverkopende smartphone en in totaal bijna 50 miljoen keer over de toonbank gegaan. Volgens Juha Winter, analist bij het bureau, komt dit door de combinatie van ‘een goed design, innovatieve camera en de vele apps’. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus werden respectievelijk 12 en 8 miljoen keer verkocht.

iPhone X

Het onderzoek volgt daarmee de officiële kwartaalcijfers van Apple, waaruit eveneens bleek dat er van doemscenario’s geen sprake was. Zoals gewoonlijk gaan er altijd de nodige doemverhalen over Apple rond. Dat was ditmaal niet anders.

Met name de iPhone X-verkoop zou tegenvallen. Diverse producenten van dit toestel leverden minder onderdelen en ook Samsung, dat alle displays verzorgd, stelde zijn verwachtingen naar beneden bij. Aangezien beide bedrijven afhankelijk van elkaar zijn, moest het daarom wel slecht gaan met Apple. Door alle berichtgeving raakten aandeelhouders in paniek, en kelderde de beurswaarde met ruim 60 miljard dollar.

Een hoop paniek om niks

Uiteindelijk was alle commotie op los zand gebaseerd. Uit de cijfers blijkt namelijk dat Apple niet alleen meer iPhones heeft verkocht, maar ook een hogere prijs per product ontving. Mede hierdoor was het een van de beste kwartalen ooit.

De naar beneden bijgestelde leveringen hebben te maken met de aankomende zomerperiode, waarin altijd minder telefoons worden verkocht. Om niet met overschotten te blijven zitten, heeft Apple simpelweg minder telefoons besteld, zo blijkt.

Al het doemdenken rondom Apple is echter allerminst nieuw. Vrijwel dagelijks verschijnen rapporten online waarin wordt geclaimd dat het nu dan toch écht een keer misgaat. Deze rapporten krijgen we de komende tijd ook ongetwijfeld te zien.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apple, Devices
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen